23948sdkhjf

50 millioner kroner til «sløydsaler» for næringslivet

Norsk katapult trådte i kraft 14. juni. Gjennom ordningen kan bedrifter og klynger over hele landet søke om støtte til oppbygging av testsentre og lab’er der det kan testes ut ny teknologi og utviklede løsninger. Søknadsfrist er rett over ferien: 30. august.

Regjeringen har bevilget 50 millioner kroner til Katapult-ordningen, som er utviklet av Siva i samarbeid med Innovasjon Norge og Forskningsrådet.
Katapult skal bidra til å gjøre norske bedrifter mer konkurransedyktige internasjonalt og det er viktig at sentrene også tas i bruk av små og mellomstore bedrifter (SMB’ene), som vi har så mange av i Norge. – Dette blir næringslivets sløydsaler . Sentrene vil gi bedriftene mulighet til å gjøre mer testing og utvikling i Norge. Vi tror også dette kan bidra til at flere utenlandske industribedrifter etablerer seg eller satser mer i Norge, sier næringsminister Monica Mæland i en kommentar.
Næringsministeren oppfordrer bedrifter over hele landet til å søke støtte gjennom Norsk katapult.
– Ordningen skal bidra til at ideer kan utvikles raskere, rimeligere og bedre, sier Mæland.

Deling og samarbeid er viktige elementer i Katapult. Søkerne som vil bygge opp et testsenter må blant annet tilby utstyr og fasiliteter til bedrifter over hele landet, og vise til samarbeid med FoU-miljøer og næringsliv. Sentrene skal være spesialisert innenfor teknologier som er relevante for utvikling av ny industri.

Norsk Industri ønsker Katapult velkommen.
– Nå venter en spennende konkurranse mellom landets industriklynger om hvem som skal få tildeling i første omgang. Vårt mål, understøttet av regjeringen, er at det skal bli mulighet for flere sterke katapulter i årene fremover, sier direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri.

Siva tilbyr finansiering av lokaler, utstyr og utvikling av kompetanse og tjenester for sentrene. Driften av sentrene skal finansieres gjennom brukeravgifter.
Søknadsfristen er 30. august. Start med å se mer info på Sivas nettsider: www.siva.no
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094