23948sdkhjf

Norner har solgt sin første lisens for trimodal produksjon av PE

Den første lisensavtalen for den egenutviklede produksjonsteknologien Norner Trimodal Technology (NTT) er signert.

Norner har utviklet og patentert en helt ny teknologi for produksjon av PE-polymerer, kalt Norner Trimodal Technology (NTT). NTT-konseptet er basert på et system med tre polymerisasjonsreaktorer hvor en liten fraksjon av en tredje polymer med høy molekylvekt innføres i en liten, tredje reaktor som også innholder komonomerer. Dette gjør det mulig, på en kostnadseffektiv måte, å oppgradere eksisterende, bimodale produksjonsanlegg ved å legge til en tredje reaktor.

Norners forskere og lab.folk har brukt sine store kunnskaper om produksjon av polyolefiner i kombinasjon med selskapets avanserte polymeriseringslaboratorium og har altså utviklet det nye konseptet med tre reaktorer. Ifølge Norner er dette en smartere måte å produsere trimodale materialer på, siden den gir et høyere komonomerinnhold med høyeste molekylvekt. Det øker plastmaterialets ytelser.

Den nye teknologien vil være svært godt egnet for plastproduksjon til bruksområder som rør, formblåste produkter og folie.
Viktige materialegenskaper bedres ved at sluttproduktene tåler høyere trykk og med bedre bruddmotstand, bedre slagfasthet og med gode bearbeidingsegenskaper.

Tine Rørvik er adm. direktør i Norner og skriver i en kommentar at lisensen skal brukes i en toppmoderne råvarefabrikk for PE. Den er av stor økonomisk betydning for så vel kunden som for Norner. Hun sier dette var et viktig skritt for Norner og som viser at bedriften har en topposisjon som internasjonal leverandør av FoU-tjenester til polymerindustrien.

NTT-teknologien er beskyttet av patenter og kommersialiseres gjennom datterselskapet Norner Verdandi AS.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078