23948sdkhjf

Hexagon Composites med sterkt 3. kvartal

I tredje kvartal 2017 genererte Hexagon Composites driftsinntekter på 352,8 mill. kroner (266,2 mill. kroner i samme kvartal 2016) og oppnådde et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 51,2 mill. kroner (4,6).

Driftsresultatet (EBIT) var 33,8 mill. kroner (-12,4), og resultatet før skatt ble 21,8 mill. kroner (-18,4).

Konsernets driftsresultat er samlet sett kraftig forbedret i forhold til tredje kvartal 2016, og også mot forrige kvartal i år. Driftsresultatet i tredje kvartal ble positivt påvirket av en inntektsvekst på 32 prosent versus samme periode i fjor. Både virksomhetene i lavtrykks- og høytrykkssegmentene bidro betydelig til lønnsomhetsveksten. Sistnevntes driftsresultat ble først rapportert i 2017.

Regnskapet inkluderer Hexagons femti prosent andel av Agility Fuel Solutions. I tillegg er de konsoliderte resultatene fra det overtatte selskapet Hexagon xperion (omdøpt fra xperion Energy & Environment) og datterselskaper inkludert. Det er ikke foretatt noen omstillinger fra Hexagons tidligere rapporteringer knyttet til disse selskapene, som ble rapportert for første gang i 4. kvartal 2016.

I en pressemelding skriver Hexagon Composites at den underliggende forbedringen i konsernet er sterkere enn de rapporterte tallene indikerer.
Selskapet oppsummerer de siste utviklingene slik:
· Mottatt og påbegynt arbeid på et stort utviklingsprosjekt for hydrogensylindere for to nye elektriske kjøretøymodeller basert på brenselcelleteknologi (FCEV)
· Hexagon Ragasco mottok en stor LPG-bestilling fra Irak til en samlet verdi på ca 120 mill. kroner
· Utvidet engasjement i markedet for tunge lastebiler med leveranser til Toyota og ASKO
· Lansering av Hyon AS, et joint venture mellom Hexagon, Nel ASA og PowerCell Sweden AB

Ellers skriver selskapet at etter regnskap/balanse for 3. kvartal var ferdig, mottok man en ny ordre på TITAN-moduler til det nordamerikanske markedet til en verdi av 11 mill. USD. Det er også lansert et effektivt rekvalifiseringsprogram for Hexagons Mobile Pipeline-sylindere. Det vil minimerer kundenes nedetid under regulatoriske revisjoner/kontroller.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141