23948sdkhjf

Aker Solutions fikk ordren på verdens største umbilicals-system

Aker Solutions har vunnet en ordre på mer enn 1,6 milliarder kroner for å levere det største navlestrengssystemet noensinne. Produksjonen av kablene skal skje ved selskapets anlegg i Moss.

Navlestrengssystemer innebærer full serviceforbindelse for å transportere data, kraft og væsker mellom olje- og gassinstallasjoner på havbunnen til landanlegg eller plattformer.

Kontrakten innebærer leveranser av 250 kilometer plastbelagte stålrør, s.k. umbilicals eller navlestrengsledninger på godt norsk. Systemet skal knytte et utviklingsfelt subsea til en eksisterende offshoreplattform.

Konsernsjef i Aker Solutions , Luis Araujo, er selvfølgelig sammen med de ansatte både stolt og glad for den store ordren. Han betegner prosjektet som banebrytende både når det gjelder størrelsen og teknologien til navlestrengssystemet.

Arbeidet skal ledes fra Aker Solutions i Oslo, men produksjonen skal foregå på selskapets kabel-/navlestrengsfabrikk i Moss.
Partene har avtalt at på nåværende tidspunkt skal prosjektets navn ikke offentliggjøres, heller ikke hvem kunden er. Men kontraktsummen på drøye 1,6 milliarder NOK er meddelt omverdenen.
Leveransene skal finne sted mot slutten av 2018.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078