23948sdkhjf

Stort behov for kunnskap om forsøpling i HORECA-bransjen

Flere aktører innen hotell, restaurant og catering har satt i gang bærekraftstiltak, viser en fersk undersøkelse utført av Opinion på vegne av Hold Norge Rent.

Mens tiltakene representerer et viktig skritt i riktig retning, avdekker undersøkelsen at det er et stort behov for økt kunnskap og bevissthet rundt forsøplingsproblematikken i bransjen.

En ny undersøkelse utført av Opinion for Hold Norge Rent viser at det er behov for økt kunnskap og bevissthet om forsøpling blant aktører innen hotell, restaurant og catering (HORECA).

Først kostnadsbesparelser

Undersøkelsen er utført med støtte fra HANDLE – NorgesGruppens bærekraftsfond, og nå inviterer Hold Norge Rent HORECA-bransjen til en skreddersydd bærekraftsdag med støtte fra fondet.

Ifølge undersøkelsen prioriterer HORECA-bransjen ofte kostnadsbesparelser foran bærekraft. Samtidig viser besvarelsene også at bedriftene ønsker å gjøre en innsats, men mange mangler kunnskap om hva som faktisk fungerer.

Undersøkelsen viser at større bedrifter og bedrifter med en definert bærekraftstrategi vektlegger i større grad miljøhensyn i sine innkjøpsbeslutninger og har fokus på sertifiseringer og merkekrav.

Små og mellomstore bedrifter, derimot, opplever færre krav og er ofte usikre på hva som forventes av dem.

Liste med bærekraftstiltak

For å kartlegge kunnskap om og interesse for tiltak mot forsøpling, fikk respondentene listet opp en rekke bærekraftstiltak og ble bedt om å velge ut tre tiltak de mente var mest effektive for å forebygge forsøpling. Svarene tyder på at en stor andel av respondentene ikke har nok kunnskap om hvilke tiltak som er effektive mot forsøpling:

Rundt 36 prosent svarte at det å erstatte plast med andre materialer er det viktigste tiltaket mens 25 prosent ser på nedbrytbare emballasjematerialer som løsningen. 23 prosent svarte at kutt i ikke-essensiell emballasje er veien å gå, men kun 7 prosent svarte at kutt i ikke-essensielle produkter er det mest effektive.

Reduksjon av mengden emballasje og produkter i omløp reduserer risikoen for forsøpling og er dermed et meget effektivt tiltak mot forsøpling. Endring av materialtype reduserer dessverre ikke risikoen for forsøpling.

Kilde: Pressemelding fra Hold Norge Rent

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078