23948sdkhjf

Plastpakt utsatt fra 2025 til 2030: Inkluderer Coca-Cola og Nestlé

Plastreduksjonsmålene blir ikke nådd; derfor forskyves 2025-målene til 2030. Selskapene har skjøvet frem tidsfrister for å drastisk redusere bruken av plast, fra 2025 til 2030, ifølge en artikkel på zephyrnet.

Fem års etterslep gjenspeiler hvordan selskaper ofte ikke klarer å oppfylle de dristige klimamålene de satte seg for mindre enn et tiår siden. Samtidig, plastproduksjonen har eskalert. I 2022 drev produsentene ut 400.3 millioner tonn plast, opp med 1.6 prosent fra 2021, ifølge Statista.

Følgende mål for plastemballasje er ikke lenger satt for 2025, i henhold til pakten:

  • Eliminere problematiske materialer, som servise og PFAS-kjemikalier.
  • Baking i gjenbrukbarhet, resirkulerbarhet eller komposterbarhet til all emballasje.
  • Å nå en gjenvinningsgrad på 50 prosent plast.
  • Integrering av resirkulerte eller ansvarlige biobaserte materialer i 30 prosent av all emballasje.

– Ja, de var veldig ambisiøse. Du må sette en markør. Og det er hva målene gjorde i 2020, sa Emily Tipaldo i US Plastics Pact.

Ikke alle paktens medlemmer ga uttrykk for et rosenrødt syn.

– Jeg er frustrert over at byrden med å skape infrastruktur forskjøves kontinuerlig, sa Lauren Click i Let's Go Compost, et medlem av nonprofit-pakten. Organisasjonen hennes i Scottsdale, Arizona, går inn for komposterbar emballasje i skolens lunsjrom.

– Pakkerne nekter å finansiere det, kommunene mangler midler, og publikum er allerede overveldet av resirkulering, enn si komposterbar plast.

US Plastics Pact ble grunnlagt i 2020 og ble først lansert i USA av Ellen MacArthur Foundation. Det er nå 12 pakter globalt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.359