23948sdkhjf

Biopebble er et nytt filtermedium i resirkulert plast

Warden Biomedia, basert i Luton i England, har utviklet et nytt bærekraftig filtermedium etter et treårig forskningssamarbeid med Universitetet i Cranfield.

Produktet Biopebble beskrives i en pressemelding som neste generasjons filtermedium, designet for effektiv biologisk avløpsvannbehandling for resirkulerende akvakultursystemer (RAS).

Ved Cranfield-universitetet har Warden Biomedia demonstrert at en sfærisk mediumdesign kan redusere energiinntaket som kreves i avløpsbehandlingssystemet med 35–40 prosent.

Det sfæriske designet krever mindre energi for å bli omrørt i vannet enn standard industriell standard rørformede biobærere, noe som forbedrer effektiviteten av avløpsvannbehandlingen, og er tilgjengelig i 100 prosent resirkulert plast.

Det nye Biopebble-mediet viste høye ammoniakk- og fosforfjerningsrater i tester mot andre medier. Den nye designen tilbyr betydelige fordeler for RAS, inkludert redusert energibehov til lufting, forbedrede biologiske igangsettingstider og prosessikkerhet, høyere biomasse-retensjon, økt avløpsvannbehandlingskapasitet, reduksjon i nødvendig tankvolum, fremming av dannelse av sunne og tynne biofilmer, og generering av biofilmer med motstand mot sjokklast.

Forskningsprosjektet var en del av et Knowledge Transfer Partnership (KTP) program, delvis finansiert av Innovate UK.

Etter vellykkede pilot- og fullskala forsøk, er Biopebble nå tilgjengelig for akvakulturmarkedet. Mediet produseres i Storbritannia, og er tilgjengelig i både resirkulert eller nytt polypropylen av høy kvalitet, garantert fri for halogener, og fullt resirkulerbart ved slutten av sin prosesslevetid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078