23948sdkhjf

Kina og Norge inngår samarbeid om å redusere plastforurensning

Kina er verdens største produsent av plast og forbruker en femtedel av verdens plast. I 2020 produserte Kina 600 millioner tonn plast, men resirkulerte bare 16 millioner tonn. Nå inngår Norge og Kina et samarbeid for å styrke innsatsen mot slik forsøpling. Det skriver Kretsløpet i en artikkel.

For å gjøre det mulig for Kina å gjennomføre en kommende internasjonal avtale mot plastforurensning, har Norge og Kina inngått et bilateralt samarbeid for perioden 2024-2027. Det skriver Klima- og miljødepartementet i en pressemelding.

Dette samarbeidet skal hjelpe Kinas til å utvikle tiltak og virkemidler langs hele plastens livssyklus, fra produksjon, forbruk og alle former for håndtering av plastavfallet.

– Vi løser ikke de store problemene i verden uten samarbeid, og gjennom dette samarbeidet kan vi finne fram til tiltak i en skala som monner når verden skal snu trenden bort fra økt produksjon og forbruk av plast, sa klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen da prosjektet ble lansert.

Budsjettrammen til prosjektet er på 20,5 millioner NOK i perioden 2024–2027. Arbeidet samfinansieres av Norges ambassade i Beijing og kinesiske partnere.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109