23948sdkhjf

Oppstart av emballasje-pant i Sverige

Ifølge packnews.no betyr dette at forbrukere kan pante sin chipspose fra OLW, tannkremtube fra Jordan og såpepakke fra Family Fresh og få penger tilbake.

Gjenvinningsappen Bower har vært på det svenske markedet siden 2019.

– Altfor mye plast kastes i vanlig søppel. I Sverige er vi flinke til å samle inn og gjenvinne glass og metall, men vi er dårlige på å gjenvinne plast. Store mengder plast forbrennes i stedet for å gjenvinnes. Vi håper at vi kan øke mengden plast som samles inn ved å gi forbrukerne enda et insentiv, sier Sofia Johard, merkevaresjef for OLW i Orkla Confectionery & Snacks Sverige, ifølge Packnews.

Hvert år selges det cirka 80 millioner chipsposer i Sverige.

– For å få til et sirkulært plastsystem er det nødvendig at flere plastprodukter resirkuleres. Vi ønsker at resirkulering av all emballasje skal bli en del av hverdagen og håper at samarbeidet med Bower kan bidra til det. Gitt vår størrelse har vi en stor mulighet til å gjøre en forskjell hvis flere av våre forbrukere leverer inn brukt emballasje til gjenvinning, sier Orane Lolon Ejlertsson, merkevaresjef i Orkla Care Sverige, ifølge Packnews.

Samarbeidet med Bower inkluderer følgende emballasje: OLW, Cheez doodles, Gøteborg kjeks, Family Fresh, Bliw, Grumme, Jordan, L300, Salvequick, Pharbio, Nutrilett, Active care, LdB.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095