23948sdkhjf

Protan kutter ni ansatte: – Dramatisk nedgang i byggemarkedet

Markedet for tak-membraner er trått om dagen. Årsaken er nedgangen i byggemarkedet – ikke bare i Norge, men i store deler av Europa. Det skriver Drammens Tidende i en artikkel.

– Det stemmer at vi reduserer bemanningen i administrasjonen. Det skyldes den dramatiske nedgangen i byggemarkedet, sier konsernsjef Erik Øyno til Drammens Tidende.

Øyno forteller at de nå omorganiserer administrasjonen og vurderer hvilke funksjoner de skal beholde, og hvordan personer som kan flyttes på.

Reduksjonen i administrasjonen skjer i Drammen, Lier og på Nesttun.

I Lier gikk fabrikken i januar ned fra fire til tre skift, og 13 personer ble permittert. Øyno peker på makroøkonomiske årsaker som korona, høyt rentenivå, høyere byggekostnader, og høyere transportutgifter.

Øyno forteller til Drammens Tidende at Protan nå skal jobbe med å komme inn på andre markeder med produktene sine. De ønsker å videreutvikle tak-entreprenørvirksomhet og fortsette satsingen innen «waterproofing» i tak, bygg, tunnel og gruver. Protan, en av få produksjonsbedrifter igjen i drammensdistriktet, produserer avanserte membraner og takbelegg av termoplast.

Kilde: Artikkel i Drammens Tidende.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078