23948sdkhjf

Norske Skog Saugbrugs er i full gang med frisbee-produksjonen

RESIRKULERT PLAST OG TRE: Disse platene laget av resirkulert plast og tre og er godkjente til bruk i konkurranser.

– Nå er frisbee-produksjonen i full gang hos Grepi Plast i Porsgrunn for Alfa Discs, sier Hugo Harstad, direktør for forretningsutvikling i Norske Skog Saugbrugs. (Doan Le og Hugo Harstad) 

– Vi har jobbet i over to år med materialutvikling og produkt testing sammen med Alfa Discs og Grepi Plast. Målet har vært å fremstille et materiale som er bærekraftig og samtidig møter kundespesifikasjon, sier Harstad.

Materialet som anvendes nå er basert på industrielt resirkulert plast fra Halden Pharma. Emballasjen til tre-disc settet leveres fra VPK i Halden.

– Etter planen er produktet klart for salg i mai på nett og hos sportskjeder, sier Harstad.

Hver skive er formstøpt hos Grepi Plast av en blanding av 80 prosent resirkulert plast og 20 prosent norsk trevirke. Denne kombinasjonen sikrer ikke bare et bærekraftig valg; den gir god holdbarhet og ytelse på banen.

Produksjonen av disse "tre"-skivene reduserer klimaavtrykket med opptil 70 prosent, sammenliknet med tilsvarende produkt på markedet.

Platene veier bare 135 gram og er PDGA-godkjente, noe som betyr at de oppfyller standardene satt av Professional Disc Golf Association. Denne sertifiseringen sikrer at platene overholder forskriftene og spesifikasjonene som kreves for konkurransespilling.

Alexander Eliassen er gründer og adm.dir. i Alfa Disc, her med de tre nye platene i driver, mid-range og putter. 

Kilde: Intervju med Plastforum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079