23948sdkhjf

Jysk reduserer bruken av aluminium og plast

Denne våren implementerer JYSK nye produksjons- og emballasjetiltak som reduserer bruken av aluminium med 22 tonn. I tillegg reduseres omkring 40 fraktcontainere årlig.

Det er ny forbedret emballasje og produksjon av stoler og dyner som gir JYSK store miljøbesparelser.

JYSK jobber kontinuerlig med å redusere sitt miljøavtrykk, og to nye initiativer innen produksjon og emballasje viser enda et skritt i riktig retning.

- Det er flott å se at så mange av mine kolleger fortsetter å utforske nye måter å redusere miljøavtrykket på. Jeg har mange ambisiøse medarbeidere som tar ansvarlige beslutninger, og forbedringene på produksjon og emballasje er gode eksempler på små, men likevell verdifulle skritt i positiv retning, sier Ditte Revsbæk Hansen, Sustainability Director i JYSK.

Sparer 4,5 millioner aluminiumslokk

Det første initiativet omhandler stablestolene GUDHJEM og AIDT. Opprinnelig hadde disse stolene en aluminium fothette på hvert stolben for dekorative formål.

Nå har JYSK, sammen med leverandører, redesignet stolene og fjernet fothettene i aluminium uten å gå på kompromiss med kvalitet og funksjonalitet.

Endringene har en totalt besparelse på 4,5 millioner enheter som tilsvarer 22 tonn aluminium hvert år.

Ny emballasjeløsning for dyner

Også dyner får en ny miljøvennlig embalasjeløsning. Det er FSC-sertifisert® papp som nå er implementert på flere av BASIC-dyneseriene, inkludert dyneseriene BREIDTINDEN og STETINDEN (FSC® N001715).

Den nye pappembalasjen holder hver dyne pent sammenrullet. Den praktiske nye innpakkingen minimerer også plassen som brukes i fraktcontainere.

Det reduserer faktisk JYSKs containerbruk med mer enn 40 containere hvert år, noe som betyr at JYSK kan transportere 300 000 ekstra sommerdyner i den nye plassen.

Den forbedrede emballasjen og produksjonen er en del av et pågående arbeid hos JYSK for å redusere bruken av plast.

Tidligere fjernet JYSK all plastemballasje på sengetøy, noe som tilsvarer en årlig besparelse på 27 millioner plastemballasje.

Kilde: Pressemelding fra JYSK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109