23948sdkhjf

Norsirk og REMidt IKS inngår samarbeid

NYTT SAMARBEID: Sammen skal selskapene utvikle kostnadseffektive løsninger for retur av landbruksplast i Trøndelag og på Nordmøre.

Ifølge en fersk pressemelding fra Norsirk, inngikk denne uken Norsirk avtale med ReMidt IKS om at bønder i Trøndelag og på Nordmøre kan levere landbruksplast ved ReMidt sine anlegg på Melhus, Orkanger, Surnadal og på Averøya.

I fjor høst ble det kjent at Felleskjøpet har inngått samarbeid med returselskapet Norsirk. Sammen skal selskapene videreføre samarbeidene med innsamlere landet rundt, og i tillegg utvikle nye rutiner og ordninger som gjør det enklere for den norske bonden å samle inn og levere ulike fraksjoner tilknyttet landbruksplast.

– Avtalen med ReMidt IKS er viktig, både for landbruket i regionen og ikke minst i et miljøperspektiv. Ambisjonen vår er at vi skal videreutvikle ordningen med retur av landbruksplast til å bli enda bedre, slik at også kvaliteten på plasten som sendes til gjenvinning blir høyere, sier rådgiver Trond Espen McDonald Bygland i Norsirk.

Lokalt i Trøndelag og på Nordmøre måtte ReMidt vurdere å stoppe mottak av landbruksplast etter at Grønt Punkt sa opp avtalen med dem fra nyttår. Nå er altså ny avtale i regionen på plass mellom Norsirk og ReMidt IKS.

– ReMidt er glad for at vi fortsatt kan ha en løsning for landbruksplast, og vi har stor tro på at vi får på plass en kostnadseffektiv og god løsning for bonden i alle våre 17 eierkommuner sammen med Retura Midt AS som yter tjenester til næringslivet sier administrerende direktør Bård Olav Sugustad i ReMidt IKS.

Felleskjøpet Agri setter pris på at bønder i regionen fortsatt får gode løsninger til å returnere landbruksplast. I tillegg til viktige samarbeid med lokale innsamlere, har Felleskjøpet også etablert en egen nasjonal innhenting av landbruksplast. Denne ordningen innebærer at bonden har egen plastpresse og presser landbruksplasten, som Felleskjøpet deretter henter kostnadsfritt hos bonden.

– Ambisjonen til Felleskjøpet er at vi skal samle inn og gjenvinne all landbruksplasten vi setter på markedet. Avtaler med lokale mottakere er viktig, så vi er glade for samarbeidet som nå inngås mellom Norsirk og ReMidt i Trøndelag og på Nordmøre, sier Geir Vik, leder for innkjøp i Felleskjøpet Agri.

Kilde: Pressemelding fra Norsirk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078