23948sdkhjf

Kompositter i hjertet av sportsinnovasjon

KOMPOSITT-SPORT: Mens verden retter oppmerksomheten mot Frankrike for de olympiske og paralympiske leker 2024, vil JEC, med Global Sports Week Paris, arrangere en dag dedikert til sport og kompositter.

Ifølge en pressemelding fra JEC skal det demonstreres hvordan disse revolusjonerende materialene redefinerer ytelsesstandarder i 18 olympiske og paralympiske sommeridretter, fra bueskyting til seiling, kompositter er allestedsnærværende, og tilbyr letthet, spenst og ytelse.

Kompositter og sport: æraen for optimalisert ytelse

Den økende bruken av kompositter i sport redefinerer standardene for ytelse. Disse materialene tilbyr en unik kombinasjon av letthet, styrke og fleksibilitet, som muliggjør produksjon av banebrytende sportsutstyr. Fra tradisjonelle olympiske og paralympiske idretter som friidrett og sykling til nye disipliner som skateboarding, kompositter er allestedsnærværende og bidrar sterkt til utviklingen av atletiske prestasjoner.

En rekke temaer relatert til sport og kompositter:

Materialet i hjertet av ytelsen: letthet, spenst, stivhet, elastisitet: egenskapene til kompositter kan være en reell merverdi.

Sportsindustrien, et laboratorium for komposittinnovasjon: nye materialer, nye prosesser, sport gir en lekeplass for å teste innovasjoner som andre sektorer bare kan ta i bruk etter lange industrielle sertifiserings- og implementeringsprosesser. Hvordan bruker store selskaper sportsindustrien til å teste nye prosesser, teknikker...?

Sport for alle med kompositter: utstyr for paralympiske idretter, fysisk beskyttelse av idrettsutøvere (masker, hjelmer, cockpiter), og bruksområder innen helse.

Sports- og ESG-kriterier (miljø, sosialt og styresett) – idrettsutøvere, natur og kompositter: idrettsutøvere er banebrytende i bruken av naturlige materialer (biologiske og/eller resirkulerbare fibre og harpikser).

Folie og kompositter: hvordan kompositter har revolusjonert konkurrerende vannsport og sport generelt?

Førstetalere (andre navn vil bli annonsert snart):

  • Xavier Roussin-Bouchard, innovasjonsdirektør, Rossignol
  • Thomas Dupont, Composite R&D Manager, Look Group
  • Damian Cessario, grunnlegger og administrerende direktør, V-Carbon
  • Christophe Lecompte, VP for biomekaniske løsninger – forskning og utvikling, Össur
  • Luca Rizzotti, grunnlegger, The Foiling Organization

"Discover Composites"-området skal ha en utstilling som sporer utviklingen av kompositter innen sport. Denne plassen vil vise frem et panorama av sport ved bruk av kompositter, så vel som de viktigste milepæler knyttet til dem. Denne utforskningen vil avsløre hvordan kompositter former nåtiden og fremtiden til sport.

Gjennom konferansen og debatter skal det vises hvordan kompositter tjener idrett på den ene siden, og hvordan idrett tjener innovasjon i kompositter på den andre.

Kilde: Pressemelding fra JEC.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125