23948sdkhjf

Nederlandske Rabobank mener papir kan være mindre miljøvennlig enn plast

IKKE BEST FOR MILJET: Skift av plast til papir kan øke miljøfotavtrykket.

Det skriver nederlandske Rabobank i en pressemelding.

Rapporten henviser til høyere energiforbruk, økte karbonutslipp og tillegg av ekstra materialer som kan hindre resirkulerbarhet eller biologisk nedbrytbarhet som medvirkende faktorer.

Rapporten understreker at merkenes overgang til mer bærekraftige materialer er like motivert av markedskonkurranseevne som av etikk eller juridiske krav, med bærekraftspåstander som sies å antyde for forbrukerne at et produkt – i dette tilfellet emballasje – er ansvarlig og av høy kvalitet. kvalitet. For mange merker innebærer dette skiftet å erstatte jomfruelig plast med tremasse- og papiralternativer.

Bransjeaktører, noen av dem plastprodusenter, investerer i papiralternativer, noe Rabobank tar som et tegn på trendens popularitet.

– Men, og i motsetning til hva forbrukerne oppfatter, er det ikke så bærekraftig eller lett å implementere å erstatte plast med papir og papirmasse, hevder Jim Owen, senioranalytiker, Emballasje og logistikk i Rabobank.

– Faktisk kan dette introdusere sitt eget sett med økologiske - og forretningsmessige – komplikasjoner, sier Owen.

Disse bekymringene inkluderer nemlig bruk av mer materiale for å oppnå samme robusthet som plast; dette forventes å kreve energikrevende produksjonsprosesser og føre til at papiremballasje blir opptil fem ganger så dyrt som plasten den erstatter.

Prosesser som logging og masseproduksjon sies å resultere i høyere karbonutslipp som ifølge Rabobank kan ha en mer alvorlig miljøpåvirkning enn plast.

Videre kan papiremballasje begrenses til produkter som ikke krever ekstra beskyttelse for å forlenge holdbarheten, som matserviceprodukter og ikke-bedervelige varer; og noen papirprodukter krever beskyttende belegg som kan påvirke komposterbarheten eller resirkulerbarheten ved endt levetid.

Lovgivningsinnsats satt for å bekjempe miljøfotavtrykket til emballasje er under utvikling over hele verden, fra EUs emballasje- og emballasjeavfallsdirektiv til føderale lover og statlige lover om gjenvinning i USA og forhandlinger rundt FNs globale plastavtale. Rabobank mener at arbeidet understreker emballasjeindustriens engasjement for å oppnå bærekraft og sirkularitet i sine emballasjeløsninger.

Nyheten kommer etter at en tidligere studie av Amcor antydet at egne merkeprodukter pakket i minimal, resirkulert og/eller papiremballasje blir stadig mer populært blant forbrukere.

En annen Rabobank-rapport fryktet også for europeiske papiremballasjeprodusenter, og antydet at økende energikostnader og fokus på avkarbonisering i både forsyningskjeder og utvikling av regulering kan true konkurranseevnen.

Kilde: Pressemelding fra Rabobank.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093