23948sdkhjf

Plastposekroner til innovasjonsprosjekter

DELER UT STØTTE: Handelens Miljøfond gir hvert år støtte til prosjekter som bidrar til å løse utfordringer knyttet til vårt enorme forbruk av plast.

Cecilie Lind er daglig leder i Handelens Miljøfond. Hun forteller at prosjekter med mål om å redusere plastbæreposer, har vært ett av fokusområdene i 2023. Det skriver Handelens Miljøfond i en pressemelding.

– Når vi søker etter prosjekter å støtte, legges det vekt på prosjektets kvalitet, miljøeffekt og aktørens gjennomføringsevne. Vi har stor tro på at disse tre prosjektene, vil bidra både til plastposereduksjon og miljøgevinst i samfunnet for øvrig, sier Lind.

Sisters in business (SiB) skal bruke plastavfall fra norsk industri i produksjon av romslige handlebager, som kan erstatte plastposer på handleturen.

Selskapet er en sosial entreprenør, et ideelt AS, der aktiviteten skaper arbeid for mennesker i utenforskapet gjennom lokal tekstilproduksjon, ombruk og reparasjon.

SiB skal nyttiggjøre seg av støtten ved å kartlegge hvilke materialer som egner seg best til formålet; luseskjørt fra lakseoppdrett, maltsekker fra bryggerier, presenning fra bygg, spinnakerseil eller kanskje presenning i tynnere materialer?

De skal finne leverandører og undersøke samarbeid med bedrifter og lokasjoner som kan håndtere vask, tørk og grovklipp av materiale. I tillegg skal det testproduseres på fabrikken på Slemmestad. Målet er et handlenett med reparasjon- og livstidsgaranti, der produksjonen skaper arbeidsplasser.

– Sisters in Business er et eksempel på at bærekraftsambisjoner kan bli lønnsom forretning. Med støtten fra Handelens Miljøfond kan vi skape et enda bedre produkt, arbeide for langsiktige partnerskap og sikre flere arbeidsplasser, forteller Marianne Hildeng Vigneau, leder av dette prosjektet i Sisters in Business.

Kilde: Pressemelding fra Handelens Miljøfond.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111