23948sdkhjf

Finske Nestes bioråvare blir omgjort til bioPET-flasker av japanske Suntory

FINSK-JAPANSK SAMARBEID: Det halvstatlige finske petroleumskonsernet Neste har startet samarbeid med det japanske drikkevareselskapet Suntory om produksjon av drikkeflasker i biobasert PET.

Ytterligere to andre selskaper er med i samarbeidet. Det skriver selskapet i en pressemelding gjengitt på Nordisk Bioplastforening.

Prosjektet er basert på Nestes råstoff Neste RE, som er 100 prosent laget av biobaserte råvarer som avfall og restprodukter, f.eks. bruke matolje, og som kan brukes til produksjon av fossilfrie plastprodukter.

Samarbeidet startet høsten 2023, og Neste skriver i en pressemelding at det vil være første gang selskapets fornybare bioprodukt Neste RE brukes til produksjon av PET (polyetylentereftalat), som er en av de mest brukte typene. av plast for drikkeflasker.

I samarbeidsprosjektet vil selskapet ENEOS, som er Nestes partner i Japan, bruke mellomprodukter basert på Neste RE for å produsere produktet bio-PX (bio-paraxylene) ved Mizushima-raffineriet i Okayama, Japan. Bio-PX vil deretter bli omdannet til PTA (renset tereftalsyre) og deretter til PET-harpiks som Suntory vil bruke til å produsere sine PET-flasker. Produksjonen av bioPET-flasker for Suntory sine drikkevarer forventes å starte i 2024.

Det store japanske konsernet Mitsubishi Corporation, som også er en del av prosjektet, skal koordinere samarbeidet mellom de ulike partene i samarbeidskjeden.

– For å takle klimakrisen og dens konsekvenser, må bedrifter ta ansvar nå. Gjennom partnerskap langs verdikjeden kan Neste bidra til å redusere polymer- og kjemisk industris avhengighet av fossile ressurser og fremme produksjon av produkter som har et lavere karbonavtrykk, sier Lilyana Budyanto, Neste Renewable Polymers and Chemicals forretningsenhet.

Kilde: Pressemelding fra Neste.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079