23948sdkhjf

Tetra Pak og Valio lanserer hengslet kork med resirkulerte sertifiserte polymerer

FØRST I NORD-EUROPA: Drikkehetten er den første i sitt slag som selges i Nord-Europa og representerer en innovasjon innen resirkulering.

Det skriver Tetra Pak i en pressemelding.

Det er Tetra Pak og meieriselskapet Valio som lanserer en ny forankret hette med 30 prosent sertifiserte resirkulerte polymerer.

Tetra Pak har utvidet sitt utvalg av bærekraftige emballasjeløsninger til å inkludere C38 Pro™, et nytt produkt med sertifiserte resirkulerte polymerer. Denne gjenlukkbare, fremtidssikre tjorede hetten er designet for å holde seg festet til emballasjen og forhindre forsøpling.

Valio, Finlands ledende meieriselskap, er den første matprodusenten i Nord-Europa som bruker C38 Pro™ med 30 prosent sertifiserte resirkulerte polymerer på emballasjen.

Først med sertifiserte resirkulerte polymerer I 2022 var Tetra Pak den første kartongemballasjeprodusenten som tilbyr løsninger som bruker sertifisert resirkulert plast. De sertifiserte resirkulerte polymerene som brukes i hettene, toppene og belegg på Tetra Paks kartonger er produsert under ISCC-metoden for varetektskjede. Dette betyr at plasten er laget av en blanding av resirkulerte og ikke-resirkulerte materialer, men at den tilsvarende massen av resirkulerte materialer har blitt sporet gjennom hele Tetra Pak-leverandørkjeden.

Hva betyr "sertifiserte resirkulerte polymerer"?

Plastavfall blir kjemisk resirkulert (derfor oppfyller matsikkerhetsbestemmelsene), reprosesseres av plastprodusenter sammen med ny plast og brukes på nytt i produksjonsprosessen av nye kartongpakker.

En forsyning av denne blandede plasten leveres til forhåndsvalgte Tetra Pak®-produksjonssteder, sertifisert i henhold til en tredjeparts chain of custody-attribusjonsmetode (massebalanse).

Tetra Pak® kartongpakker produsert på disse produksjonsstedene er derfor kvalifisert til å bære en tredjeparts sertifiseringsetikett, som bekrefter at sluttproduktet bruker sertifiserte resirkulerte polymerer.

Nytt direktiv om festede hetter EU-direktivet for engangsplast (SUP) pålegger at drikkevarebeholdere for engangsbruk laget av plast kun vil bli tillatt på markedet hvis hettene og lokkene forblir festet. Dette direktivet trer i kraft i juli 2024 og er en integrert del av EUs bredere plaststrategi og et viktig element i EUs handlingsplan for sirkulær økonomi.

Tetra Pak er et selskap for matforedling og emballasjeløsninger og har mer enn 25.000 ansatte over hele verden.

Kilde: Pressemelding fra Tetra Pak.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.178