23948sdkhjf

Oceanize rendyrker plast og Retura NT overtar næringsavfallet i Ytre Namdal

OPPKJØP OG SPESIALISERING: Retura NT har kjøpt konteinerparken og Oceanizes portefølje av næringskunder i Ytre Namdal. Samtidig rendyrkes Oceanize på resirkulering av plast, og kjører i gang en ny produksjonslinje.

Det skriver Oceanize i en pressemelding. 

Fra 1. februar vil Retura NT ha det fulle ansvaret for konteinerutleie og innsamling av næringsavfall fra kunder i Ytre Namdal. Det skjer etter at Retura NT like før nyttår signerte avtalen om å kjøpe kontainerparken og kundeportføljen fra resirkuleringsselskapet Oceanize AS. 

Plast rendyrkes 

Salget av konteinerparken og kundeporteføljen med næringskunder, rendyrker Oceanize som resirkuleringsselskap. Selskapet styrker nå satsingen på resirkulering av plast, ifølge konstituert daglig leder Johan Saugestad. 

Oceanizes nye produksjonslinje for granulering av tau er nå på plass, og ble igangkjørt for produksjon i januar. 

– Dette øker produksjonskapasiteten vår med nye 3.500 tonn plastgranulat i året, sier Saugestad.

Styrker seg i et vekstområde 

Ifølge daglig leder Sigve Hallager i Retura NT, fører avtalen med Oceanize til at Retura NT styrker sin posisjon i en svært interessant del av det nordlige Trøndelag. 

– Dette er også et ledd i vår satsing mot blå sektor, samtidig som vi ønsker å både bidra til og være med på ytterligere vekst i Ytre Namdal, sier Hallager.  

I løpet av de neste ukene, vil de tidligere næringskundene til Oceanize motta skriftlig informasjon fra Retura NT og selger Knut Henning Rosenvinge vil begynne arbeidet med kundebesøk og oppfølging av de nye kundene.  

– Vi skal sammen med våre kunder bidra til det grønne skiftet. Vi skal sammen med våre samarbeidspartnere hjelpe kundene å oppnå lønnsomme bærekraftgevinster, fortsetter Hallager.

Retura NT vil inngå logistikksamarbeid med Sandnes Transport og Terminal, mens både Midtre Namdal Avfallsselskap og Oceanize blir leverandører av nedstrømsløsninger for best mulig håndtering av næringsavfallet i Ytre Namdal. 

Kilde: Pressemelding fra Oceanize.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094