23948sdkhjf

Flyselskap reduserer 3,2 millioner kg plast - kun ved å skifte fra plast til pappkopper

KREVENDE KOPPER: Delta tester nå nye papirkopper om bord på transkontinentale flyvninger. For det er mye som skal fungere optimalt i en fly-kopp.

Men å bytte fra plast til papirkopper burde vel være enkelt? Tenk igjen, skriver Delta i en pressemelding.

Delta har brukt år på prototyper og testing av papirkopper som tåler varme, kalde og alkoholholdige drikker samtidig som de oppfyller strenge miljøkrav. I desember gikk koppene til himmels, for endelig testing på transkontinentale flyvninger.

Når de er godkjent og rullet ut over Delta-nettverket, vil papirkopper bidra til å eliminere nesten 7 millioner pund – vekten av 1.300 pickupbiler – av engangsplast om bord årlig. Dette tilsvarer 3,2 millioner kg. 

Delta har allerede fjernet mer enn 4,9 millioner pund engangsplast årlig siden 2022.

Kopper som flyselskapene bruker om bord, må sørge for at varme drikker holder seg varme og kalde drikker holder seg kalde samtidig som de holder opp til alkoholens oppløsende egenskaper. I tillegg må koppene være stablebare i byssevognene.

Disse nye papirkoppene er tilpasset for å hjelpe flyselskapet med å møte internasjonale mandater. Koppene er komposterbare og kan resirkuleres der gjenvinningsanlegg på flyplasser er på plass, og avleder avfall fra søppelfyllinger. Foto: Delta.

Kilde: Pressemelding fra Delta.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079