23948sdkhjf

Familieeid gummibedrift solgt: Får 70 nye kolleger fra Danmark

I 35 år har familien produsert gummiløsninger for flere norske industrier og bygget opp og drevet en virksomhet som gjennom årene har blitt kjent på sitt felt innen varmvulkanisering av gummi og gummistøping.

Nå har daglig leder i Rub-Tech, Øystein Aaberg, tatt en stor beslutning som sender livsverket over i danske hender.

Den norske gummiprodusenten fra Moelv er nettopp blitt solgt og overtatt av den danske gummiprodusenten RG Rom Gummi.

Dette opplyser partene i en pressemelding.

Betydelig vekst

RG Rom Gummi har vokst betydelig de siste årene og fortsetter veksten med oppkjøpet av Rub-Tech. Den danske gummiprodusenten er i dag blant de største og mest allsidige i Danmark med imponerende intern produksjon i Lemvig.

Oppkjøpet er en del av Rom Gummis vekststrategi, som blant annet innebærer investeringer i produksjonskapasitet og selskaper som styrker Rom Gummis markedsposisjon. Den danske gummiprodusenten ønsker å utvide sine markeder og aktiviteter i Skandinavia, og anser Rub-Tech som det perfekte match for å oppnå dette.

God match

- Overtagelsen av Rub-Tech er den perfekte matchen for oss. Våre verdier, kompetanser og gummiløsninger utfyller hverandre på mange måter. Rub-Tech er en svært velfungerende gummiprodusent med et godt etablert merke, og har vært en betydelig aktør på det norske markedet i over 35 år, og har i dag 16 ansatte. Derfor har vi også valgt å videreføre og beholde selskapets nåværende navn, ledelse, produksjon, ansatte og annen administrasjon. Våre planer inkluderer å utvide produksjonsfasilitetene deres i Moelv med flere maskiner, slik at deres produksjonskompetanse ligner den vi har i Lemvig, udtaler RG Rom Gummi-direktør Jesper Berg Kristensen.

Stor aktør: RG Rom Gummi er en av Danmarks største produsenter av industrielle løsninger i gummi, plast eller skum. Foto: RG Rom Gummi

Rub-Tech-direktør Øystein Aaberg ser også frem til det nye samarbeidet. Han ser blant annet frem til å dra nytte av RG Rom Gummis produksjonsfasiliteter i Danmark, som er både større og mer allsidige sammenlignet med Rub-Techs egne produksjonsfasiliteter.

- På vegne av Rub-Tech er det også med stor glede at vi blir en del av RG Rom Gummi. Vi ser det som en enorm fordel å bli en del av en stor, spesialisert gummiprodusent som har imponerende produksjon i Danmark. De har en langt større maskinpark og flere produksjonskompetanser enn oss. Den kapasiteten, kombinert med deres ekspertise og kunnskap, gir oss gode forutsetninger for å utvide Rub-Techs virksomhet i Norge, sier Øystein Aaberg.

Flere kompetanser og muligheter

Begge selskapene har spesialisert seg innen varmvulkanisering av gummi og gummistøping for ulike industrier. Spesielt innen gummistøping har RG Rom Gummi investert betydelig de siste årene, blant annet i spesialmaskiner for sprøytestøping av gummiløsninger. Denne in-house kompetansen er noe Øystein Aaberg ser frem til å dra nytte av.

- Sprøytestøping er ideelt for produksjon av store serier der kravene til kvalitet og ensartethet er ekstra høye - dette kan for eksempel være gummiløsninger for matindustrien eller høyteknologisk produksjon. Siden sprøytestøping skjer ved at emnet støpes i et lukket system, der gummi sprøytes inn i formen under trykk, er det minimal kontakt med miljøet utenfor formen, og derfor minimal forurensning av emnet. Dette gir oss enda flere muligheter og åpner for nye forretningsområder i Norge, forteller han.

Øystein Aaberg fremhever også at han ser frem til å få produsert støpeformer og verktøy for gummistøping gjennom RG Rom Gummis eget store og moderne maskinverksted.

Oppkjøp: Øystein Aaberg hos Tub-Tech og RG Rom Gummi-direktør Jesper Berg Kristensen. Foto: Rub-Tech

- Det er ganske unikt at RG Rom Gummi selv kan produsere støpeformer og verktøy for gummistøping. Denne in-house kompetansen betyr at våre kunder nå kan få en støpeform raskere og billigere enn hvis vi skulle ha fått den levert fra en leverandør, som vi tidligere har vært vant til, sier han.

Fakta om RG Rom Gummi:

RG Rom Gummi er i dag en av Danmarks største produsenter av industrielle løsninger i gummi, plast eller skum. Selskapet har hatt stor suksess med støpte og varmvulkaniserte gummiløsninger for et bredt spekter av industrier både nasjonalt og internasjonalt. RG Rom Gummi er blant annet kjent for sine slitesterke varmvulkaniserte gummiløsninger for offshore- og fiskeindustrien, deres løsninger er ledende når det gjelder holdbarhet og effektivitet. I tillegg er RG Rom Gummi også en betydelig produsent av støpte gummiløsninger, der de kan støpe gummi for industrier der kravene til kvalitet og toleranse er ekstra høye.

Selskapet sysselsetter i dag omtrent 70 ansatte og er lokalisert på to steder, med et salgskontor i Støvring og produksjon samt annen administrasjon i Lemvig. Selskapets misjon er tydelig - de ønsker å skape markedets beste rammer for produksjon og levering av løsninger i teknisk gummi, plast og skum gjennom profesjonell rådgivning, troverdig samarbeid, effektiv styring og stor fleksibilitet. Deres visjon er å bli anerkjent som Europas ledende interne produsent og leverandør av løsninger i teknisk gummi, plast og skum.

Kilde: Pressemelding fra Rub-Tech

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112