23948sdkhjf

Norli blir medlem i Handelens Miljøfond

FLERE PLASTPOSEKRONER: Norlis butikker blir nå en del av miljøfondets storsatsing.

Det skriver BOK365 i en pressemelding

Norli og de andre medlemmene gir 2 kroner per plastpose til fondet. Midlene Handelens Miljøfond får inn, er øremerket tiltak for å løse plastproblemer. Medlemmene er på den måten med på å støtte et bredt spekter av ulike miljøprosjekter.

I desember annonserte Handelens Miljøfond at 100 millioner plastposekroner blir delt ut til 139 ulike prosjekter, som blant annet skal gå til å lage gjenbrukbare fiskekasser og engasjere ungdommer som ønsker å finne bedre løsninger.

88 millioner kroner ble også tildelt Norges Fotballforbund, for tiltak mot spredning av gummigranulat på norske fotballbaner.

 

Cecilie Lind er daglig leder i Handelens Miljøfond. Foto: Handelens Miljøfond.

– Totalt har midlene fra våre medlemmer for eksempel bidratt til at over 2.000 mil og 8.000 tonn plast er ryddet vekk fra kysten vår. Å være medlem utgjør en stor forskjell for miljøet, sier Lind.

Handelens Miljøfond ble stiftet i november 2017 og er Norges største private miljøfond.

Fondet er handelens felles storsatsing for å løse miljøproblemer knyttet til plast, og midlene kommer fra medlemmene som betaler 2 kroner for hver plastbærepose de omsetter i Norge.

Midlene er øremerket miljøtiltak som oppfyller fondets tre hovedformål som er å redusere mengden plastbæreposer, forebygge og fjerne plastforsøpling, og bidra til redusert plastbruk og sirkulær plastøkonomi.

Dagens medlemmer omsetter rundt 90 prosent av alle plastbæreposer som omsettes i Norge, og representerer mer enn 11.000 utsalgssteder. Blant medlemmene finner man alle de store norske dagligvarekonsernene, fag- og servicehandelskjeder og enkeltbutikker.

Kilde: Pressemelding fra BOK365

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095