23948sdkhjf

Mot rekordpåmelding på Hallingtreff

Det går mot rekord for Hallingtreff. Aldri før har så mange vært påmeldt så tidlig, og arrangørene venter fullt hus i januar.

 – Veldig moro med så stor interesse fra både deltakere og utstillere, sier Lars Riise og Anders Hauge i Hallingplast. 

Allerede én uke ute i det nye året åpner dørene til det tradisjonsrike Hallingtreff. Denne gangen ligger det an til at den tidligere rekorden i antall deltakere ryker. I 2019 var det 297 deltakere pluss utstillere og personell fra arrangørene som fylte salen på Vestlia Resort. 

Mer enn 300 deltakere

På Hallingtreff 2024 venter arrangørene godt over 300 deltakere, i tillegg til flere utstillere enn noen gang. Det gir påmeldingstallene de første ukene en klar indikasjon på. Arrangørene fryder seg over de sterke tallene, og gleder seg til å ta imot hver eneste deltaker. 

– Vi har aldri før sett at så mange har meldt seg på Hallingtreff de første par ukene etter at påmeldingen åpnet. Det er moro å se mange nye navn blant de påmeldte. Dette gir gode indikasjoner, sier arrangementssjef Lars Riise i Hallingplast AS. 

Anbefaler å være tidlig ute

– Mange venter til nærmere jul med på melde seg på. Det vet vi av erfaring, og det er all grunn til å vente at antallet påmeldte vil vokse helt fram til fristen går ut. Men her vil jeg bare minne om at hotellet har begrenset romkapasitet. Det kan være lurt å ikke vente til siste frist om man ønsker å overnatte på hotellet, sier kommunikasjonssjef Anders Hauge i Hallingplast.  

De mener Hallingtreff gjennom flere tiår har vist en blanding av teori, praksis, nyheter og teknologi som folk i alle ledd i bransjen har nytte av. Dette har etablert og styrket konferansens rolle som en av de mest sentrale faglige arenaene på VA-området. 

I følge Hauge nærmer også antallet utstillere på Hallingtreff seg nye høyder. 

– Interessen blant aktører som ønsker å være utstiller på Hallingtreff har vokst seg sterkere for hver gang vi har arrangert Hallingtreff. Også denne gang. I år har vi dessverre vært nødt til å si nei til noen som ønsker å være utstillere, sier Anders Hauge. 

VA-bransjens tankesmie

Hallingtreff omtaler seg som "VA-bransjens tankesmie", og arrangeres i samarbeid mellom Hallingplast AS, Rørinspeksjon Norge RIN og Scandinavian Society for Trenchless Technology SSTT. I fjor sommer ble Hallingtreff arrangert for 25. gang, etter å ha blitt forsinket og forskjøvet et par ganger på grunn av pandemien. 

Nå er det straks klart for nummer 26, og for 2024-utgaven er VA-konferansen tilbake på sitt velkjente tidspunkt i januar. Dørene åpner allerede 8. januar. Som vanlig starter programmet på Hallingplasts fabrikk på Ål, og fortsetter på Vestlia Resort på Geilo. 

Programmet er utarbeidet av en komité fra Hallingplast, RIN og SSTT, sammen med representanter fra VA-Yngre, entreprenører og rådgivere. Hovedpunktene i årets program: 

  • Konsekvenser av EUs nye avløpsdirektiv
  • Materialvalg i vann- og avløpsanlegg
  • Sveising av PE. Hva man bør – og ikke bør – gjøre
  • Datafangst og digitalisering, inkludert en første titt på en norsk verdensnyhet i fotogrammetri under vann
  • Beredskap, med bl.a. et innlegg om hybride trusler mot VA med Ola Kaldager
  • Miljø, inkludert elektriske erfaringer i NoDig og gjenbruk av masser. 

Hallingtreff er en fagkonferanse for fagfolk innen vann og avløp, med deltakere fra kommuner og interkommunale selskaper, rådgivere, entreprenører og leverandører i bransjen. 

Oversikten over utstillere til Hallingtreff 2024 kan du se her.

Kilde: Pressemelding fra Hallingplast

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096