23948sdkhjf

Freia går foran med resikulert plast

NY EMBALLASJE: Mandag denne uka forlot de første storpakningene med Kvikk Lunsj med resirkulert plastemballasje samlebåndet på fabrikken på Rodeløkka.

Det skriver Mondelez i en pressemelding.

80 prosent av plasten som brukes i ytteremballasjen på storpakningene med Kvikk Lunsj er resirkulert plast, tildelt etter massebalanseprinsippet. Det betyr at Mondelez kjøper resirkulert plast tilsvarende produksjonen av Kvikk Lunsj.

Plast som skal resirkuleres til matvareemballasje må igjennom en svært grundig renseprosess, og den vanlige resirkuleringsprosessen som brukes til andre plastprodukter kan ikke brukes for matemballasje.

– I dagens retursystem blandes ulike plasttyper, og renseprosessen er ikke god nok til at plasten kan brukes til matemballasje, sier Heitmann.

– Matsikkerheten er det aller viktigste for oss, og vi stiller vært strenge krav til renheten i den emballasjen vi bruker. Den eneste måten å rense brukt plast godt nok på er gjennom en spesiell renseteknologi. Det er en ganske ny teknologi og en krevende og kostbar prosess. Det er svært få fabrikker i Europa gjør dette og det er lite tilgjengelig renset plast, sier hun.

Heitmann har stor tro på at dette kun er et første skritt, og at resirkulert plast blir å finne i flere Freia-produkter fremover.

Kilde: Pressemelding fra Mondelez.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142