23948sdkhjf

Nofir brøt «magisk» grense i ny rekord

STADIG MER FISKEREDSKAP: Gjenvinningsselskapet fra Bodø har mottatt over 400 forsendelser med fiskeri- og oppdrettsredskap til gjenvinning.

Det skriver Nofir i en pressemelding.

Nye rekorder hvert år...

Nofir har de siste årene kunne rapportert om rekordår etter rekordår. Det inneværende året setter to streker under ordet: allerede i slutten av november nådde selskapet den «magiske grensen» på 400 forsendelser, som Sandbakk Hansen kaller det.

Året Nofir har mottatt mest redskap, 7.428 tonn i 2017, endte opp med 330 forsendelser ved årets slutt. I 2021 ble det rekord på antall forsendelser: hele 344 trailere med kassert fiskeri- og oppdrettsredskap.

– Vi hadde nok ikke sett for oss å nå 400 på veldig, veldig lenge, så det er en skikkelig motivasjonsboost når det er trått på enkelte andre fronter med høye priser på det meste, sier Sandbakk Hansen.

Kommet styrket ut av harde reguleringer

Øistein Aleksandersen, daglig leder i Nofir, er spent på hvordan året ender og mener det er godt nytt for fiskeri- og oppdrettsnæringa.

– Nå har vi allerede samarbeidet med, og samlet inn redskapene til nær sagt alle de viktigste aktørene i Norge over lengre tid. Samtidig har vi fortsatt å jobbe mot nye aktører, andre land og generelt forsøkt å opplyse mer om hvor mye som er mulig å få til på gjenvinningsfronten, all den innsatsen lønner seg nå, sier Aleksandersen.

Han viser blant annet til at Island har vokst frem som Nofirs nest største marked, samarbeid med aktører i andre deler av gjenvinningsbransjen og at Nofir har vært godt rustet i møte med strengere krav til eksport etter harde runder med reguleringer i 2018 og 2021.

– Som den største aktøren på feltet har vi måttet ha alt på det rene ganske lenge nå, og som et resultat får vi inn noe mer redskap når andre aktører får eksport-stopp og lignende. Det viktigste er uansett at det gjenvinnes mer enn noensinne, og det er en stor stjerne i boka for både fiskeri, for oppdrett og for gjenvinning, avslutter Aleksandersen, og legger til at det fortsatt er et stykke å gå.

En rapport fra Handelens Miljøfond viser at de blå næringene «bare» er 35 prosent sirkulære i dag, men samtidig er næringene som er best på vei til å oppnå en sirkularitetsgrad på 81 prosent innen 2030.

Nofir er et norsk selskap stiftet i 2008 som samler inn kassert redskap fra fiskeri- og oppdrettsnæringen rundt om i verden. Sluttproduktet brukes som råmateriale for gjenvinningsindustrien, og blir til en rekke ulike produkter.

Kilde: Pressemelding fra Nofir.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111