23948sdkhjf

Rørbloggen: HRT skiftet 2,7 km undervannsledning som hastejobb i Bjørnafjorden

Carl Johan Haugen forteller om et hasteoppdrag da en viktig råvannsledning røk på bunnen av Gåssandvatnet.

Det hastet, da vannforsyningen i Bjørnafjorden kommune ble satt i fare. Hordaland Rørteknikk heiv seg rundt, fikk med seg riktige samarbeidspartnere og gikk løs på hasteoppdraget med å sveise, trekke og senke en ny 2,7 kilometer ledning. VA-prosjektleder Carl Johan Haugen orienterer om hvordan det foregikk.

I midten av august fikk vi den første varslingen fra Bjørnafjorden kommune. De hadde fått brudd på en råvannsledning i Gåssandvatnet.

Den er én av to ledninger fra vanninntaket til vannbehandlingsanlegget, og derfor svært viktig.

Gjennom vår rammeavtale med kommunen fikk vi tilbud om å utføre jobben med å legge en ny ledning. Det er en jobb jeg er glad for at vi fikk muligheten til å gjøre.

Bjørnafjorden kommune

Bjørnafjorden ligger sørøst for Bergen. Kommunen ble etablert i forbindelse med kommunereformen i 2020 gjennom sammenslåing av Os og Fusa kommuner.

Befolkningen teller omkring 25 000 innbyggere.

Omkring 30 av dem er ansatt hos oss i Hordaland Rørteknikk. Fra vårt hovedkontor i Holmefjord i "Fusa-delen" av kommunen jobber vi for vår egen kommune, samt for oppdragsgivere på Vestlandet og i andre deler av Norge. Siden starten i 2006 har vi i Hordaland Rørteknikk vokst til en robust virksomhet med omtrent 30 kompetente og erfarne ansatte.

Rigg- og sveiseplass i prosjektet, innerst i Gåssandvatnet. Foto: HRT.

Å få tak 2,7 kilometer DN500 SDR11 rør på kort varsel er ingen selvfølge. Vi kontaktet Hallingplast, som også heiv seg rundt.

Kun 6-7 dager etter det første møtet med kommunen leverte Hallingplast den første lasten på 400 meter rør i 20-meters lengder. Det er rimelig kjapt, og viser at Hallingplast er veldig fleksible på å produsere ting når man trenger det fort.

Les hele blogginnlegget HER.

Kilde: Rørbloggen til Hallingplast.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094