23948sdkhjf

Svensk Amazon dropper ekstra innpakning

KUTTER EMBALLASJE: Den svenske filialen av nettbutikk-giganten Amazon begynner å sende pakker uten ekstra distribusjonsemballasje.

Det skriver Packnews i en pressemelding.

Det betyr lettere forsendelser og kan føre til reduserte forsendelsesutslipp per pakke, men også mindre resirkulering av emballasje.

Amazon begynner nå å sende produkter til kunder i Sverige uten ekstra distribusjonspakning for levering. Emballasjeprogrammet oppfordrer selgere til å pakke produktene sine i lettåpnede emballasjer som er resirkulerbare og klare til å sendes til kunder uten ekstra Amazon-emballasje. Når produktene sendes legges det kun på en adresseetikett.

Siden 2015 har Amazon redusert vekten på distribusjonsemballasje per forsendelse med gjennomsnittlig førtien prosent og redusert forbruket med over to millioner tonn emballasjemateriale globalt.

Både plast og papir

Mye av denne vekten er naturligvis papp og papir, men en vesentlig del er også plast.

Les artikkelen: Marine bevarere har avslørt noen virkelig sjokkerende statistikker om e-handelsgiganten Amazon og overflod av plastemballasjen som for øyeblikket blir dumpet i havene våre.

– Tanken bak vårt nye emballasjeprogram i Sverige er å eliminere ekstra emballasje helt. Vi er glade for å rulle ut dette initiativet og håper kundene våre vil sette pris på fordelene med mindre emballasjemateriale, sier Gulfem Toygar, sjef for Amazon i Sverige.

Bruker maskinlæring

Når det trengs ekstra emballasje, bruker Amazon maskinlæring for å hjelpe kundene med å velge smart emballasje og minst mulig materiale. Det er en spesialisering innen kunstig intelligens hvor man bruker statistiske metoder for å la datamaskiner finne mønstre i store datamengder.

Kilde: Pressemelding fra Packnews.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094