23948sdkhjf

Plasteriet ønsker å samle alt på ett sted

GJENBRUK AV PLASTAVFALL: Plasteriet driver med oppsirkulering av plastavfall i småskala (3-5 tonn per år).

Plasteriet har mange manuelle prosesser, men beholder kontrollen over hele verdikjeden. Forretningsmodellen handler først og fremst om lokal produksjon og lokale råvarer.

Nå har de behov for å samle alle aktivitetene på ett sted. Men først skal vi ta en kikk på hvem de egentlig er.

– Det er viktig for oss å håndtere oppsirkuleringen av plastmaterialene fra deres avfallsform, til at de blir omgjort til langvarige, praktiske og verdifulle produkter, sier Gartiser.

Med avfallsform tenker han på plastemballasje og andre plastprodukter.

– Hvis kunden samtidig er råvareleverandøren, har vi plutselig en sirkulær og lokal plastverdikjede. Det er akkurat denne modellen vi ønsker å videreutvikle, sier Gartiser.

Plasteriet håndstøper forskjellige produkter i små serier, fra smykker til tubeklemmere, veggknagger og ærverdige priser.

Økende etterspørsel

– Etterspørselen er økende, og vi er i gang med å spisse vår aktivitet mot nisjemarkeder og leveranser med høy kunstnerisk og formidlingsverdi, sier Gartiser.

Plasteriet har foreløpig ikke investert store summer i produksjonsteknologi, men er i gang med flere prosjekter som handler om delautomatisering og effektivisering.

– Vi ønsker ikke å vokse raskere enn det vi klarer å håndtere på en sunn og balansert måte. Vi vil gjerne beholde vår uavhengighet og fleksibilitet med tanke på videreutvikling av forretningsmodellen og produksjonskapasitet, sier Gartiser.

Ønsker å samle aktivitetene på ett sted

Plasteriet har foreløpig støperi og utsalgssted på Pirsenteret og verksted/lagerrom på Nyhavna i Trondheim, men ser nå et behov for å samle aktivitetene på ett sted. Lokalet må kunne romme en blanding av avfallshåndtering, produktutvikling, plastproduksjon og formidlingsaktiviteter.

– Et tettere samarbeid med lokale bedrifter og institusjoner er også veien å gå. Det er så mye potensial i alt som er rundt og nær oss! Vi har stor tro på at fremtiden blir sirkulær, sier Gartiser.

Kilde: Intervju med Plastforum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078