23948sdkhjf

Rike land eksporterer plastproblemet til fattige land, ifølge WWF-rapport

DYSTER RAPPORT: Rike land reduserer sine «plastkostnader» ved å eksportere eget plastavfall til fattige land.

Det skriver Dagsavisen i en artikkel.

De store forskjellene mellom lavinntektsland og høyinntektsland skyldes ifølge WWF, blant annet at lavinntektsland sliter med å håndtere store mengder med plastavfall på en miljømessig god måte, men også forebygge helseskader i forbindelse med både produksjon og ved håndtering av plastavfall.

Plastavfall kan forurense ferskvannskilder og mikroplast overføres oppover i næringskjeden. Giftige kjemikalier fra plast kan lekke ut i miljøet.

– Lavinntektslandene opplever de største konsekvensene av plastforsøpling i dag, sier Eirik Lindebjerg, Global Plastics Policy Lead i WWF til Dagsavisen.

Av WWF Internationals nye rapport «Who pays for plastic pollution?», går det også fram at mellominntektsland har åtte ganger høyere kostnader som følge av plastforurensning, enn høyinntektsland.

Mange land i den nedre enden av inntektsskalaen får tilført store mengder plast på grunn av havstrømmene.

Ifølge Miljødirektoratet havner mellom 9 og 14 millioner tonn plast i havet hvert år. Mye av denne plastforsøplingen ender opp i Sørøst-Asia på grunn av havstrømmene. Dette er også et område med en stor befolkning som har et høyt forbruk av plast.

Kilde: Artikkel i Dagsavisen.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094