23948sdkhjf

Det rapporteres om mye plastklips på avveie etter Rogfast-sprengning

PLASTKLIPS PÅ AVVEIE: Nye tilbakemeldinger viser at flere plastklips fra den 54 kilometer undersjøiske tunnelen forsøpler havet og strandsonen i Rogaland.

Det skriver NRK i en artikkel.

Tidligere har Statens Vegvesen gått ut og bedt alle som ferdes langs strender og viker i nærheten av utfyllingsområdene om å ta kontakt med dem ved funn av plastklips etter dette arbeidet. Les tidligere artikkel på Plastforum.

På Langøy i Stavanger ble det nylig funnet over 25–30 rosa plastklips fra Rogfast. Dette er avfall etter de elektroniske tennerne som brukes ved sprengning i veiprosjektet.

Finner plastklips på flere strender

Ledningene kobles sammen på tunnelveggen med disse rosa koblingsklipsene av plast.  Senere blir de skylt på land. Jæren Friluftsråd og Naturvernforbundet rapporterer om funn av slike plastklips på Hundvåg, Grødem, Mekjarvik og i Haugesund-området.

Naturvernforbundet krever full stopp

– Dette skal jo ikke skje, og så skjer det likevel. Da har noe sviktet fundamentalt. Det synes vi er skuffende og veldig overraskende, sier Erik Thoring, daglig leder i Naturvernforbundet Rogaland til NRK.

Naturvernforbundet krever full stopp i bruken til Rogfast-sprenging. Statens Vegvesen forteller at de vil kartlegge hvor stort problemet er.

Kilde: Artikkel på NRK.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078