23948sdkhjf

I Danmark lokkes ungdom nå inn i plastindustrien

REKRUTTERING I DANMARK: Et nytt praksiskurs skal friste 9.-10. klassinger til å velge en karriere innen plast.

Plastindustrien har sammen med Den Jyske Håndværkerskole utviklet en felles praksisplass for grunnskoleelever som ønsker å lære mer om å jobbe i en plastproduserende bedrift

Det skriver Plastforum.dk i en artikkel.

Det er som kjent behov for at flere utdanner seg innen plastfaget. Derfor har Plastindustrien i samarbeid med Den Jyske Håndværkerskole utviklet et praksisopplegg som skal lokke flere unge til å interessere seg for plastindustrien.

Praksisen går over fire dager og retter seg mot elever på 9. og 10. trinn i grunnskolen mellom 15 og 17 år. I løpet av de fire dagene bor elevene på Den Jyske Håndværkerskole, hvor de blant annet skal lære om ulike plastmaterialer og prøve seg på både 3D-printing og ulike praktiske eksperimenter.

– Med nytt praksiskurs på plastmakerkurset ved Den Jyske Håndværkerskole håper vi at vi kan tilby ungdommene en attraktiv og utfordrende arbeidserfaring som er både engasjerende, morsom og lærerik. Forhåpentligvis betyr dette at flere av dem vil velge en fremtid i plastindustrien på et senere tidspunkt i livet, sier utdanningsrådgiver i Plastindustrien Jo Dietrich.

I tillegg til kurset på skolen, besøker elevene en eller flere plastbedrifter.

Det nye praksiskurset holdes for første gang 18.-21. mars 2024.

Kilde: Artikkel på Plastforum.dk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094