23948sdkhjf

England: Wastefront har gitt miljøtillatelse for havneområdet Sunderland

Miljøtillatelse for Sunderland er et viktig steg mot å ha området i full drift innen 2026

ANLEGG FOR DEKKGJENVINNING: Wastefront har fått miljøtillatelse for sitt dekkgjenvinningsanlegg ved havnen i Sunderland i England.

Beslutningen ble tatt torsdag 31. august 2023 av Miljødirektoratet i England (Environment Agency) og baner vei for neste trinn i prosessen, ettersom Wastefront jobber mot å ha tomten i full drift innen 2026.

Det skriver Wastefront i en pressemelding.

Wastefront får støtte fra Innovasjon Norge.

Årlig deponering av 31 millioner tonn med dekk

– Wastefronts arbeid haster; vår Blueprint vil løse deponeringen av anslagsvis 31 millioner tonn med end-of-life-dekk årlig, som for tiden er en betenkelig tett kilde til både utslipp og avfall. Vår Blueprint vil redusere utslipp og bringe sirkularitet til tungindustrien, i et omfang som ikke er sett før, sier Vianney Vales i Wastefront.

– Wastefront har mottatt en miljøtillatelse for sitt verdens første dekkgjenvinningsanlegg i Sunderland-havnen. Det representerer en investering på over 100 millioner pund, sier Matthew Hunt, direktør ved Port of Sunderland.

Avtale om åtte anlegg for gjenvinning av gamle bildekk

Nyheten følger tett kunngjøringen av et strategisk partnerskap med den ledende globale energilagringsinfrastrukturleverandøren VTTI, for investeringer på opptil 43 millioner dollar  og en avtale om å nå en endelig investeringsbeslutning for åtte globale nettsteder innen en femårsperiode. Det er første gang Wastefront Blueprint har blitt lisensiert for global distribusjon.

Les mer HER.

Wastefronts partnerskap med VTTI – en av verdens største uavhengige leverandører av energilagringsinfrastruktur, støttet av ledende energi- og infrastrukturaktører Vitol, IFM Investors og ADNOC (Abu Dhabi National Oil Company) – er et av flere sentrale Wastefront-partnerskap, for eksempel med energi og råvareselskapet Vitol for en 10-årig uttaksavtale for pyrolyseolje og visse ikke-flytende produkter.

Det franske ingeniør- og teknologiselskapet Technip Energies er Wastefronts partner for Front End Engineering Design og Engineering, Procurement and Construction Management av Sunderland-anlegget. Wastefront har også signert en avtale med en av Europas største distributører av produkter til gummiindustrien, Weber & Schaer, for deres gjenvunnede carbon black.

Wastefront er et gjenvinningsselskap for gummiavfall som har som mål å stoppe ubærekraftig håndtering av utrangerte dekk, en underrapportert men viktig årsak til forurensning.

Wastefront ble grunnlagt i Oslo i 2019, og er et gjenvinningsselskap for gummiavfall som gjør brukte dekk til nyttige varer, inkludert flytende hydrokarboner og kjønrøk. Dette kan deretter gjenbrukes i prosesser som produksjon av alternativt drivstoff eller produksjon av malt gummi. Gjennom en kombinasjon av utprøvd teknologi og våre egne proprietære prosesser, tar vi sikte på å redusere den negative miljøpåvirkningen forbundet med ELT-avfall (end-of-life-dekk).

Kilde: Pressemelding fra Wastefront.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079