23948sdkhjf

Bli med på Ombruksuka 2023

Se hva som skjer, og hvordan bransjen kan bidra.

OMBRUK VS KJØPEFEST: Snart er det Black Friday, uka vi kjøper ekstra mye vi ikke trenger, også mye plastbasert. 

Ombruksuka skal få folk til å tenke seg om før de kjøper noe nytt de kanskje ikke engang trenger, og heller reparere det de har, eller kjøpe brukt i stedet.

Det skriver Avfall Norge i en pressemelding.

– Black Week har tatt helt av de siste årene. Det er lenge siden det handlet om én fredag, altså Black Friday. Nå ser vi at enkelte i handelsstanden til og med starter kampanjen i ukene før, sier Jens Måge, fagrådgiver i Avfall Norge. Han jobber med ansvarlig produksjon og forbruk.

I år foregår Black Week 20.-24. november, mens Ombruksuka strekker seg fra helg til helg, altså 18.-25./26. november.

Ombruk rundt i Norge

– Ombruksuka er gjenvinningsbransjen tilsvar, og det er oppløftende å se at stadig flere aktører markerer den, sier Måge.

Oslo kommune startet sin ombruksuke i 2014, og i år arrangeres den fra 18.-24. november. BIR og Bergen kommune har i flere år arrangert Gjenbruksuken, som i år skjer samme datoer som i Oslo.

Også Trondheim kommune har sin versjon av Ombruksuka. Her er det også mulig for alle som ønsker å melde inn arrangement som bidrar til ombruk.

Frivillige organisasjoner, næringsliv, offentlige aktører og privatpersoner delta med aktiviteter som fremmer ombruk og bærekraftig forbruk. 

Ombruk av plast?

– Dette er bare tre eksempler, men en rekke andre i gjenvinningsbransjen, også private, markerer Ombruksuka. Vi håper enda flere kaster seg på. Det trenger ikke nødvendigvis være et ukelangt opplegg, det er opptil den enkelte å lage sitt eget konsept, sier Anna Fagerheim, som koordinerer Avfall Norges nettverk for ombruk.

Typiske aktiviteter under ombruksuka er å markedføre de tilbudene som allerede finnes; bruktutsalg, mottak for ombruk og lokale reparatører.

Det er også en fin anledning til å teste ut nye konsepter, for eksempel å ta imot byggevarer til ombruk.

Kanskje det kan være en fin anledning til å finne på noe bærekraftig med all plasten der ute?

Kilde: Pressemelding fra Avfall Norge.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078