23948sdkhjf

Svenske Arvid Nilsson har avskaffet plast – og er først i bransjen med vannbestandig papiremballasje

Plast er et av vår tids største miljøproblemer og bare fra emballasjer oppstår atskillige millioner tonn plastavfall hvert år.

EMBALLASJE I PAPP: Arvid Nilsson AB velger nå å sortere ut plastemballasje og blir den første i bransjen med en vannbestandig og resirkulerbar emballasje i papp – Arvid Nilsson Miljøkasse.

Emballasjens funksjon er likeverdig med en plastemballasje, men sett ut fra et bærekraftsperspektiv er Miljøkassen betraktelig bedre.

Det skrev Arvid Nilsson i en pressemelding tidligere i sommer.

– Vi ville ta vårt ansvar for miljøet og samtidig gjøre noe ingen andre i bransjen har gjort før oss. Det var da ideen om å fremstille en resirkulerbar og vannbestandig emballasje i papp ble født, sier Annika Folkesson, CEO hos Arvid Nilsson.

Byggebransjen etterspør en emballasje som tåler vann, fukt og kjøling. Arvid Nilsson AB har møtt disse behovene med miljøkassen som tåler vann og temperaturer.

Miljøkassen sorteres som papiremballasje på gjenvinningsstasjonen. Den unike konstruksjonen med brettede kanter og en hel bunn i kombinasjon med den laminerte overflaten gjør at vann og fukt ikke kan trenge inn i pappen.

Emballasjen kan lukkes og er lett å komprimere når den har tjent sitt formål. Det innebærer at den tar betydelig mindre plass på byggeplassen enn en ferdig brukt emballasje.

Arvid Nilsson er en nordisk partner som distribuerer produkter innen innfesting. Visjonen er å være den ledende leverandøren av festemidler og festemiddelrelaterte produkter til forhandlere innen industri- og byggebransjen.

Kilde: Pressemelding fra Arvid Nilsson

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141