23948sdkhjf

Bør Norge bygges uten plast?

Sjekk det kommende frokostmøte om plast i bygg:         

INVITERER TIL FROKOSTMØTE: Handelens Miljøfond inviterer sammen med Mepex til frokostmøte 7. desember, for å finne ut om det vi kan, eller om vi burde, bygge Norge uten plast.

Det skriver Handelens Miljøfond på sine nettsider.

Byggebransjen er en av syv ulike bransjer som har blitt sett på med lupe i rapporten “Achieving Circularity” som ble sluppet våren 2023.

Storforbrukeren av plast

Byggebransjen er en storforbruker av plast. 170.000 tonn plast benyttes i bransjen, hvert år. Svært lite av plasten som brukes er egnet for gjenvinning i dag.

I en omfattende studie gjennomført av Systemiq og Mepex på oppdrag fra Handelens Miljøfond er 80 prosent av Norges samlede plastbruk kartlagt. Det pekes på syv bransjer som kan være med å gjøre den norske plastøkonomien sirkulær, og byggebransjen er en av dem.

Blant det som skal diskuteres er:

  • Hva slags plast er det snakk om?
  • Hva gjør vi med den?
  • Hva skal til for å bruke mindre, ombruke og resirkulere mer av plasten?

Utfordringer og løsninger

På dette frokostseminaret kommer både utfordringer og mulige løsninger til å bli diskutert og erfaringer fra ulike aktører i bransjen bli delt.

Både dette og de påfølgende seminarene kommer til å legge til rette for møtepunkter og dialog for aktører som ønsker å være med å forme fremtidens sirkulære Norge.

Meld deg på frokostseminar den 11. oktober og ta del i samtalen.

Påmelding HER.

Kilde: Pressemelding fra Handelens Miljøfond.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079