23948sdkhjf

Tomra kåret til Norges mest innovative

Prisen ble delt ut av klima- og miljøminister Espen Barth Eide på Innovasjonsdagen 2023 for kort tid siden.

Det er innovasjonsmagasinet InnoMag og publikasjonen Computerworld som står bak prisen. 

- Vi er utrolig glade over å ha blitt kåret til den mest innovative virksomheten. Vi er stolte over å ha fått anerkjennelse på denne måten, sier Tove Andersen, konsernsjef i Tomra i en pressemelding.

Nye forretningsområder

Tomra er tradisjonelt først og fremst kjent for sine panteautomater som selges over store deler av verden. Men de senere år har selskapet også utviklet stadig flere nye produkter og tjenester. 

Årets jury er ledet av InnoMag’s redaktør Truls Berg. I juryen har han hatt med seg flere kjente personer, herunder NHHs innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen, klimapsykolog Ragnhild Nilsen og NTNU-professor Arne Krokan. 

Magasinet InnoMag ble etablert for 10 år siden, og det er det niende året de 25 mest innovative virksomheten kåres. Det er leserne som har nominert kandidater, og deretter har eksperter kokt listen ned til 30 navn før juryen plukket ut den endelige listen. 

Markedsledende i verden

Juryen berømmer at Tomra, med sin panteteknologi, har blitt markedsledende i verden. Og roser  også selskapet for utviklingen det har gjort på nye markeder. Slik lyder det i pressemeldingen: 

“Tomra tror på at teknologi kan gjøre en forskjell for planeten og menneskeheten og produserer innsamlings- og sorteringsprodukter, som panteautomater og sensorbasert sorteringsteknologi for både mat, flasker og gruveindustri."

 

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062