23948sdkhjf

- Nettverksbygging på Plast- og komposittkonferansen er helt ypperlig

Siv M K Emanuelsen jobber som kundeansvarlig i Future Materials. Hun forteller til Plastforum at det er en liten, men interessant gruppe mennesker på årets Plast- og komposittkonferanse som pågår på Gjøvik torsdag og fredag.

Årets Plast- og komposittkonferanse arrangeres av NCMT på Gjøvik den 14-15 september. For mange betyr det nye muligheter for både samarbeid og løsninger.

Siv M K Emanuelsen jobber som kundeansvarlig i Future Materials. Hun forteller til Plastforum at det er en liten, men interessant gruppe mennesker på årets Plast- og komposittkonferanse som pågår på Gjøvik torsdag og fredag.  

Lett å få kontakt

– Konferansen er ikke så stor, det er derfor lett å få god kontakt med de som er der. Jeg anbefaler konferansen på grunn interessante foredrag og mennesker. Dessuten har Vidar Nyhammer i NCMT organisert programmet slik at det blir tid til mingling, noe som gir muligheten til å knytte nye kontakter, sier Emanuelsen.

Selv har hun fra før av opparbeidet seg et godt nettverk gjennom jobben i Future Materials. Emanuelsen forteller, at en av deres nærmeste samarbeidspartnere er Norner.

En annen viktig samarbeidspartner er Mechatronics Innovation Lab (MIL). Det er et innovasjonssenter som øker virksomheters konkurransekraft gjennom bruk og forståelse av ny teknologi.

Både Norner og MIL vil være representert på standen til Future Materials.

Fremtidens materialer

Future Materials katapult-senter er et nasjonalt testsenter for fremtidens materialer.

– Vi tilbyr testfasiliteter, kompetanse og nettverk for å utvikle bærekraftige materialer til bedrifter, sier Emanuelsen.

Hun presiserer at materialene er i sentrum og at godt samarbeid bidrar til å finne fremtidens løsninger. Norner er deleier i Future Materials katapult-senter.

– For oss er sirkulærøkonomien og hva som rører seg i kompositt- og plastmiljøet særlig interessant. Nettopp derfor er dette en av de messene som passer oss veldig bra, sier Emanuelsen.

Fem katapultsentre i Norge

Det er fem katapultsentre i Norge, hvert av dem har sitt eget tema.

Katapultene med sine kjernepartnere – internasjonalt ledende bedrifter og institutter – gir bedriften tilgang til topp kompetanse, utstyr og testfasiliteter, avgjørende for nødvendig omstilling og det grønne skiftet.

Små og store bedrifter i de fleste bransjer må utvikle, teste og simulere sine prosesser og produkter for å bygge konkurransekraft.

Katapultene tilbyr «industrielle treningsanlegg» med utstyr og kompetanse, så bedriften kan lære av de beste og konkurrere på topp internasjonalt nivå.

– Når små og mellomstore bedrifter kommer til oss og ber om hjelp, er det ofte spørsmål som hvordan de kan utnytte sidestrømmer. Det er også mange som lurer på om deres avfall kan bli råstoff eller ressurs for andre bedrifter, sier Emanuelsen.

Mye engasjement 

Hun opplever mye engasjement rundt temaene bærekraft og sirkulærøkonomi.

Kickstart 2030 resirkulert plast er et pågående prosjekt støttet av Stiftelsen Teknologiformidling. Programmet avsluttes i oktober og da har 10 bedrifter i en periode på 10 måneder jobbet med å se hvordan de kan bruke mer resirkulert og mindre jomfruelig plast. For mange av bedriftene har dette vært starten på en mer bærekraftig hverdag.

– Vi har også fått støtte av Stiftelsen Teknologiformidling til et 3D-print program. Målet med prosjektet er at bedriften skal få bedre kjennskap til de ulike 3D-teknologiene og gjennom programmet kunne jobbe med en eller flere printere og til sist sitte igjen med en 3D-printet komponent. Hvert bedriftsprosjekt har en verdi på 130.000 kroner. Dette beløpet må bedriften matche de med egeninnsats. Oppstarten er i november, så her er det bare å melde interesse, sier Emanuelsen.

Treffer mange av de rette menneskene på konferansen

Future Materials katapult-senter ønsker å være synlig, derfor er vi mye på bedriftsbesøk, messer og konferanser. Vårt samfunnsansvar er å gi bedrifter tilgang til utstyr, teknologi og kompetanse hos de fremste industrielle miljøene, får vi mer innovasjon, raskere omstilling og styrket konkurransekraft. Det gir økt industriell verdiskaping i Norge.

– Vi pleier ofte å si «Test before invest», sier Emanuelsen.

Katapult-senteret er også engasjert i ulike større offentlig finansierte prosjekter.

– Denne messen har blitt en veldig god møteplass for å treffe andre aktører i miljøet og/eller potensielle samarbeidspartnere og kunder, sier Emanuelsen.

Emanuelsen opplever at de treffer en gruppe som synes arbeidet deres er relevant og interessant.

– Og mange av de vi treffer, ønsker å dele kunnskap med hverandre for samlet å bli bedre, sier Emanuelsen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.344