23948sdkhjf

Elisabeth Hovda er ny materialteknisk sjef i Hallingplast AS

Flere oppgaver faller inn under denne stillingsbeskrivelsen.

HELT NY STILLING: 1. september begynner Elisabeth Hovda i en nyopprettet stilling som materialteknisk sjef i Hallingplast AS.

Det skriver Hallingplast i en pressemelding.

Hun kommer fra en stilling som sjefingeniør og leder for Materialkomiteen i Oslo VAV. Nå går hun inn i en ny stilling som materialteknisk sjef hos rørprodusenten Hallingplast AS. Der får hun et bredt arbeidsområde, med ansvar for materialer og utvikling mot best mulig bruk av materialer.

Noen av de viktigste nøkkelordene for Hovdas nye rolle i Hallingplast:

  • Standardisering og samarbeid på tvers av bransjen
  • Kvalitetsutvikling
  • Resirkulerte materialer som råstoff
  • Sveising og ny standard for opplæring i sveising
  • Kunnskap om rørmaterialer

– Jeg har fått anledning til å jobbe med de fleste typer rørmaterialer og mange andre typer materialer gjennom årene, og blitt godt kjent med egenskaper og utfordringer ved disse. Fin lærdom, som blir nyttig i det kommende arbeidet med fullt fokus på PE og PP, sier Elisabeth Hovda.

– Vi får styrket laget med en av landets fremste fagpersoner på sitt felt. Med Elisabeth Hovda i denne viktige rollen er vi mer enn noen gang før rustet til å utvikle og levere både dagens og fremtidens PE-rør og andre produkter i et bredt spekter, sier Sverre Tragethon, daglig leder i Hallingplast.

Teori og praksis

Elisabeth Hovda kommer inn i Hallingplast-organiasjonen med en ubestridt solid faglig tyngde. Hovda har en doktorgrad i anvendt mekanikk fra NTNU, og har siden 2001 arbeidet med materialer ved NTNU, i Plastal, Standard Norge, FMC og siden 2016 i Oslo kommune.

Selv er hun minst like opptatt av den praktiske kunnskapen som av sin egen doktorgrad.

– Den viktigste kunnskapen blir til der teoretikeren og praktikeren møtes på like fot. Teoretisk kunnskap og praktisk erfaring i samspill gir til sammen den kunnskapen som virkelig tar oss videre, sier Hovda.

Hun kommer fra nabodalen Valdres, og har bodd i Oslo-området i en årrekke. 

Som materialteknisk sjef får hun et overordnet og bredt ansvar for sikre kvaliteten gjennom hele verdikjeden. Fra siloen med råstoff, via produksjon av rør i fabrikken gjennom transport og lagring til sveising og installasjon av produkter til ferdig anlegg.

Vil bruke resirkulerte materialer til å lage nye PE-produkter

– En av mine viktigste oppgaver blir å bidra til at vi som organisasjon forstår alle faktorer som gjør et produkt godt eller dårlig. Det er en av de mest spennende faglige utfordringene framover, sier Hovda.

En av de første utviklingssakene på Hovdas arbeidsbord blir å ta i bruk resirkulerte materialer til å lage nye PE-produkter.

– Det er et spennende område. Resirkulerte materialer som råstoff har stort potensial. Man må ha kontroll på kvaliteten og vite hvordan man sikrer og sjekker god kvalitet. 

Standardisering og sveis

Standardisering blir et viktig arbeidsområde for den nye materialtekniske sjefen i Hallingplast. Hun blir en viktig representant for Hallingplast og bransjen i den nordiske Plastrørgruppen og i Standard Norge.

En av de første oppgavene på blokka i så måte blir å delta i en revisjon av NS416, standarden som regulerer opplæring og sertifisering av plastsveisere. Gjennom arbeidet i Oslo VAV jobbet Elisabeth Hovda mye med spørsmål knyttet til sveising av plastrør, i tett kontakt med fagfolk på sveising. Det skal hun fortsette med også hos Hallingplast.

– Alle mener NS416 er moden for revisjon. Hele bransjen er med på det. Det er ikke full enighet om hva som skal gjøres, men jeg tror alle er enige om at noe må gjøres. Det er en god start for å få noe til, sier Hovda.

Omtrent samtidig med Elisabeth Hovda tiltrådte to andre nyansatte: Jonas Hegerholm som VA produktsjef og Erik Oraug Lottrup som salgs- og produktsjef energi. Alle tre skal ha sitt primære arbeidssted på Hallingplasts Oslo-kontor, som nå i høst vokser i bemanning og flytter inn i nye lokaler på Rosenholm.

Kilde: Pressemelding fra Hallingplast.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093