23948sdkhjf

PartnerPlast melder om ny intensjonsavtale

Vil erstatte ressurskrevende produkter med bærekraftig alternativer.

SAMLOKALISERING AV TAREFARMER: PartnerPlast sine samarbeidspartnere i Arctic Seaweed har signert en intensjonsavtale med Simply Blue Group om å utforske samlokalisering av tarefarmer blant offshore vindparker.

– Dette er et veldig spennende prosjekt vi følger tett, skriver PartnerPlast i en nyhetssak på sine nettsider.

Simply Blue Group er en ledende utvikler innen blå økonomi, mens Arctic Seaweed er et norsk selskap som driver med tareoppdrett. Samarbeidet vil bidra til å utvikle prototypetarefarmer og implementere avansert teknologi for bærekraftig dyrking og høsting av tare. Målet er å erstatte ressurskrevende produkter og bidra til en mer bærekraftig fremtid.

– PartnerPlast leverer kabelbeskyttelse, bøyer og bunnmatte til både havvind- og tanganlegg. Vi har samarbeidet tett med Arctic Seaweed i flere år. Vi har også en egen bøye som er skreddersydd for behovet til Arctic Seaweed: “Activa Arctic Seaweed», forteller Silje Wierli Hagen, ansvarlig salg akvakultur hos PartnerPlast.

Bøyer i resirkulert plast

– Bøyene som leveres til tareanlegg kan produseres i 100 prosent resirkulert plast dersom kunden ønsker det. Det er ekstra fint å kunne levere mer bærekraftige bøyer til slike prosjekt som har grønn omstilling i høysetet, sier Wierli Hagen i en nyhetssak på PartnerPlast sine nettsider.

Kilde: Nyhetssak på PartnerPlast sine nettsider.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094