23948sdkhjf

Tons of Rock resirkulerte tonnevis av plast

Forrige uke ble Tons of Rock, Norges største metal- og rockefestival, arrangert på Ekebergsletta i Oslo. Det skapte også store mengder avfall. Derfor har de satset tung på forskjellige miljøtiltak, og i løpet av uken samlet de inn og resirkulerte tonnevis av plast og matavfall.

Tons of Rock har rundt 100 000 besøkende.

I tillegg til å høre på konserter med navn som Guns N’ Roses, har de besøkende spist og drukket store mengder. Det har skapt mye avfall, som har blitt tatt hånd om og resirkulert.

Stadig bedre på gjenvinning

– Vi har de siste årene lagt stadig bedre til rette for resirkulering og gjenvinning. I år hadde vi hele åtte miljøstasjoner, hvor vi tok imot matavfallet og plastkrusene, i tillegg til restavfall. Det mange kanskje ikke er klar over er at plastkrusene nå er resirkulerbare, sier Eirin Martina Berg, miljøkoordinator for Tons of Rock.

Festivalen innførte de resirkulerbare festivalkrus første gang i fjor, i samarbeid med Infinitum, som eier og drifter panteordningen for bokser og flasker i Norge. 

Mål om ny rekord

– Disse drikkekrusene går inn i samme pantesystem som vanlige pantbare plastflasker. Det betyr at man får resirkulert plasten og brukt den på ny. Det gjør det til et effektivt bidrag til å minske miljøavtrykket, sier Berg.

I fjor resirkulerte Tons of Rock nær tusen store sekker med festivalkrus. Det tilsvarer rundt åtte tonn med plast. Plasten resirkuleres til nye flasker eller krus.

– Publikum har vært veldig engasjerte og er flinke til å bidra til resirkuleringen, så lege vi legger godt til rette for det. I år satte vi opp flere miljøstasjoner, med tydelig merking, så det har vært lettere for publikum å sortere. Vi teller opp alt innholdet denne uken, og målet å sette ny innsamlingsrekord og minimere svinn, sier Berg. 

Resirkulerbare krus: Det ble fortært svært mye drikke på Tons of Rock - fra resirkulerbare festivalkrus. Foto: Katrine Lunke

Resirkulerte 24 tonn

Stadig flere festivaler tar i bruk de nye, resirkulerbare plastkrusene. I fjor samlet Infinitum inn over to millioner av slike krus, som tilsvarer omtrent 24 tonn med plast.

– I dag er resirkulerbare krus den mest effektive løsningen for festivaler. Krusene krever lite plast, de er enkle å samle inn, og det krever mindre energi å resirkulere enn alternativene. Det er selvfølgelig mye bedre for miljøet enn plast man kaster i søpla, sier Kjell Olav Maldum, administrerende direktør i Infinitum.

– Vi er derfor utrolig fornøyde med at stadig flere tar i bruk resirkulerbare krus, og håper å resirkulere enda mer i år, sier Maldum. 

Kilde: Pressemelding fra Tons of Rock

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125