23948sdkhjf

BeachBum selger solbriller og badetøy laget av plast i havet

I tillegg selger de sandaler. Men de inneholder også mye kork fra havet.

SELGER PLAST FRA HAVET: En bitte liten andel av all plasten i havet, fiskes opp igjen og gjenbrukes. BeachBum selger ting vi alle trenger.

Steinar Solberg Hoskins er daglig leder i Beachbum som holder til i Risør. Han forteller til Plastforum at han bare er glad for at fiskeredskapen som plukkes opp fra havet kommer til nytte igjen.

Briller, badetøy og sandaler

Videre forteller Hoskins alt i butikken er innkjøpt og at de ikke lager noen av produktene selv.

– Brillene kommer fra Waterhaul. De har polarisert mineral glass med ramme laget av fiskegarn. Badetøyet er fra Copenhagen Cartel og er for det meste laget av plast fra sjøen, sier Hoskins.

Han forteller også at skotøyet, BeachBum sitt eget merke, er laget av mye kork i tillegg til plast fra havet. Det er hovedsakelig produktene som utelukkende er laget av plast fra havet som BeachBum selger mest av.

Plastplukking gav etterspørsel etter briller

Etter at forskingsfartøyet «Johan Ruud» fra firmaet Green-Bay AS i Lillesand lå to uker i Risør for å samle opp redskap som lå på bunnen i Risørfarvannet, ble solbrillene til BeachBum på Trekta i Risør mer etterspurt.

Det ble nemlig plukket opp et par hundre teiner som spøkelsesfiska. Det førte til at et større fokus på gjenvinning som solbrillene ble et lite symbol på.

– Det er veldig hyggelig at folk vil kjøpe solbrillene. Det gjør godt å fortelle at de er produsert av plast gjenvunnet fra redskap tatt opp fra havet, sier Hoskins.

Bærekraft

Nær fire femtedeler av redskapen som er plukket opp i risørfjordene gjenvinnes som plast. Om denne plasten ender i solbrillene til Beachbum er ikke sikkert. Symbolikken er uansett den samme; at det som tas opp fra havbunnen kan brukes på nytt.

– Praktisk miljøarbeid engasjerer oss og dette er et godt eksempel, sier Hoskins.

BeachBum har trolig Norges største utvalg av Birkenstock.

Kilde: Intervju med Plastforum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094