23948sdkhjf

Oceanize helintegrerer egen verdikjede

Containerservice Ottersøy og NOPREC fusjoneres inn i Oceanize.

SIRKULÆR VERDIKJEDE: Oceanize har de siste årene tatt en lederposisjon i arbeidet med resirkulering av plast fra de norske havnæringene. Nå tar eierne også grep i egen selskapsstruktur som helintegrerer den sirkulære verdikjeden og ytterligere styrker en av de mest innovative merkevarene i norsk gjenvinningsindustri.

Det skriver Oceanize i en pressemelding.

– Avfallsinnsamleren Containerservice Ottersøy (COAS) og granuleringsvirksomheten i Norwegian Plastic Recycling (NOPREC) forsvinner nå som egne merkevarer og blir en helintegrert del av merkevaren Oceanize, sier styreleder Hermod Fledsberg i Oceanize.

Tydeligere og sterkere

Oceanize har de siste årene lyktes med å koble avfallsbesittere, avfallsbransje, plastprodusenter og forbrukere sammen i sporbare og sirkulære kretsløp for stadig større mengder plastavfall i Norge.

Tom Richard Hamland har til nå vært daglig leder for både COAS og NOPREC. Nå går han inn rollen som forretningsutvikler i Oceanize.

– Morgendagens sirkulære verdikjeder bygges gjennom gode samarbeidsløsninger i både oppstrøms og nedstrøms verdikjeder. Oceanize vil nå bli en aktiv og attraktiv samskaper for enda flere aktører i norsk gjenvinningsindustri, sier Hamland.

Offensiv investeringsplan

Etter fusjonen vil Oceanize i år få en samlet omsetning på nærmere 100 millioner kroner. I 2023 har gjevinningsselskapet samtidig et offensivt investeringsbudsjett på om lag 55 millioner kroner. Investeringene omfatter en tredje granuleringslinje spesialdesignet for gjenvinning av tau fra fiskeri-, havbruk- og offshorenæringene.

Vi er i gang med vurderinger rundt ytterligere to granuleringslinjer, som skal skreddersys til gjenvinning av plastfraksjoner det finnes store volumer av. Vi jobber også med utviklingen av et nasjonalt visningssenter for gjenvinning av plast ved vårt hovedanlegg i Nærøysund, forteller Sunniva Nicolaisen, administrerende direktør i Oceanize.

Nicolaisen overtar lederstolen i Oceanize etter Øyvind Sandnes, som går over i ny stilling knyttet til eiendom, investeringer og utvikling i morselskapet MOEN-Gruppen.

Kilde: Pressemelding fra Oceanize.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125