23948sdkhjf

Nedgang i produksjonen av gummi, plast og mineralsk industri

Det var en moderat nedgang i industriproduksjonen i april. Gummi, plast og mineralsk industri gikk mest ned.

Norsk industriproduksjon gikk ned 0,4 prosent fra mars til april 2023, viser sesongjusterte tall. I perioden februar-april 2023 viste industriproduksjonen en nedgang på 0,1 prosent sammenlignet med forrige tremånedersperiode.

Det skriver SSB (Statistisk Sentralbyrå) på sine nettsider.

Det var særlig næringsgruppen gummi, plast og mineralsk industri som bidro mest til den samla nedgangen med et klart fall på 5,9 prosent.

På den motsette siden bidro kjemiske råvarer til å dempe det samla produksjonsfallet i april med en oppgang på heile 9,0 prosent. Oppgangen kommer etter en måned med lav aktivitet og driftsstans hos enkelte store virksomheter i mars.

Indeksnivået for industriproduksjonen i perioden februar til april 2023 var på 118,3 (2005=100) mot 118,4 i foregående tremånedersperiode. Tallene indikerer at aktivitetsnivået i industrien har vært stabilt, men med en svak fallende trend de seneste månedene.

Sesongjusterte tall viser at industriproduksjonen falt med 0,4 prosent fra mars til april 2023. Dette fallet kommer etter en liten oppgang på 0,3 prosent fra februar til mars. Flere dager med driftsstans og streik ble meldt som viktige årsaker bak den lavere aktiviteten.

Kilde: Statistisk Sentralbyrå.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093