23948sdkhjf

OMBE Plast på Sellebakk øker produksjonen og utvider med nytt tilbygg

80 prosent omsetningsøkning på fem år, har satt fart i byggeplanene til OMBE Plast. Samtidig omregulerer kommunen den tiltenkte tomten til boligformål.

OMREGULERT TIL BOLIGFORMÅL: Det er foreløpig er det en liten hindring før OMBE Plast kan gå i gang med utbyggingen. Kommunen omregulerte nemlig hele området til boligformål.

Bjørn Lie er administrerende direktør i OMBE Plast og forteller til Plastforum at det planlagte nye tilbygget på 1.780 kvadratmeter skal gjøre OMBE Plast i stand til å håndtere en stadig økende etterspørsel i markedet.

– Vi forbruker ca. 600 tonn råstoff per år og vil nok kunne doble dette på sikt, sier Lie.

Eventyrlig omsetningsøkning

– Grunnen til at vi har søkt byggetillatelse, er at vi de siste årene har hatt en eventyrlig omsetningsutvikling. Vi nærmer oss 80 prosent omsetningsøkning de siste 5 årene og trenger nå mer plass, sier Lie.

Han forteller at de i tillegg holder på med flere innovasjonsprosjekter som har gitt nye kunder, samt nye produkter og tjenester.

– De siste årene har vi investert for flere millioner i flere maskiner med robotceller, sier Lie.

På grunn av økt ordremengde vil OMBE Plast fremover ansette flere fagansatte innen produksjon og verksted. OMBE har hatt en økning innen de fleste segmentene de holder på med.

­Tukler med reguleringsplanen

Den 15 mål store eiendommen til plast-teknologibedriften ble brått satt av til boligområde da dagens arealplan ble vedtatt i juni i 2020. Før det hadde eiendommen i alle år vært regulert til industriformål.

– Vi ante ikke noe om denne omgjøringen på forhånd, sier Lie.

I den nye arealplanen, som skal vedtas i juni, kommer imidlertid kommunedirektøren til å foreslå å endre dette tilbake til industriformål.

– Vi håper nå på et positivt svar fra Fredrikstad Kommune på byggesøknaden, sier Lie.

Lie forteller at OMBE plast i disse dager har undertegnet forlengelse av ny festekontrakt med Fredrikstad Kommune for eksisterende bygg. Kontrakten gjelder for 90 år, fra 1.01.2024.

Positiv utvikling de siste årene

– Vi har nok vært heldige som har hatt kunder som har hatt en positiv utvikling de siste årene, sier Lie.

Han forteller at OMBE plast har en egen markedsgruppe som velger ut de kundene de vil satse på. Dette er spesielt viktig nå som de som har satset på innovasjonsprosjekter.

– Kombinasjon av utviklingsavdeling og eget verksted, skal også få mye av æren for at kundene velger oss, kontra våre konkurrenter, sier Lie.

Årsaken til produksjonsøkningen forklarer Lie slik:

– Vi har nok tatt markedsandeler i tillegg til at vi har generelt hatt en økning over alle markedssegmentene, sier Lie.

Spennende prosjekter

– Vi har fått godkjent to nye skattefunn-prosjekter nå i 2023, sier Lie.

Lie forteller videre at den ene prosjektet er en «Bigdim23» for sprøytestøping av plastprodukter med opptil 50 mm tykke godstykkelser med ekstreme styrkeverdier.

Det andre prosjektet er sprøytestøp på regranulat.

– Vi skal fremskaffe og kvalifisere regranulater fra resirkulert plast i relevante materialkvaliteter, sier Lie.

Deretter skal OMBE Plast forske frem nye metoder og teknologi for å kunne sprøytestøpe plastprodukter på regranulat. De skal også utvikle løsninger der de kan fremstille volumprodukter med inntil 100 prosent resirkulert plast i optimaliserte produksjonssykluser der krav fra kunder og myndigheter kan dokumenteres.

OMBE Plast er spesialister på fremstilling av teknisk vanskelige produkter. De leverer produkter og tjenester til disse bransjene.

 • Bilindustri
 • Elektronikk
 • Emballasje
 • Husholdning
 • Båtindustri
 • Fritid
 • Bygg og anlegg
 • Forsvarsindustri
 • Konsulent/Design
 • Møbler
 • Medisin
 • Annet

Kilde: Intervju med Plastforum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127