23948sdkhjf

Coca-Cola investerer i resirkuleringsteknologi for plastemballasje

Coca-Cola Europacific Partners utvider sine investeringer i resirkuleringsteknologi – for å akselerere overgangen til flasker som er helt uten fossil jomfruplast, og bringe både selskap og industri nærmere en sirkulær økonomi for plastemballasje.

Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) utvider sine investeringer i oppstartsselskapet CuReTechnology (CuRe).

CuRe sin resirkuleringsprosess – “polyester rejuvenation” – gjør plastavfall som ikke kan resirkuleres på vanlig, mekanisk måte om til høykvalitets resirkulert PET.

Mindre karbonavtrykk

Karbonavtrykket på dette materialet er rundt 65 prosent lavere enn jomfruplast, det kan brukes til mat- og drikkevareemballasje og kan gjenvinnes mange ganger.

Dette er andre gang CCEP investerer i CuRe sin teknologi. Første gang var i 2020 for å støtte CuRe sin R&D og pilotfabrikk. Den nye fasen som nå iverksettes vil gjøre det mulig å kommersialisere teknologien. CCEP vil få tilgang til rPET til sine flasker i Europa fra CuRe og deres nye fabrikk som vil starte produksjonen i 2025. Gjennom dette samarbeidet forlenger man livsløpet til plast som tidligere ville være vanskelig å resirkulere, lager en ny materialstrøm for rPET – og akselerer overgangen til en sirkulær økonomi for plast.

Bærekraftig innovasjon

Investeringen skjer gjennom CCEP Ventures, som investerer i bærekraftig innovasjon. Dette er en måte for CCEP å intensivere innsatsen for å nå sin ambisjon om å fjerne fossil jomfruplast fra selskapets flasker, sier Joe Franses i CCEP:

– Vi har forpliktet oss til å redusere miljøpåvirkningen fra vår emballasje, og til å eliminere bruken av fossilbasert jomfruplast i flaskene våre, innen utgangen av dette tiåret. Vi må tenke stort for å løse utfordringer som knytter seg til emballasje, gjennom CCEP Ventures kan vi akselerere nye løsninger som bidrar til at vi når målene våre. Teknologien til CuRe vil gi oss tilgang til resirkulert plast, som igjen vil skape fortgang i overgangen til en sirkulær økonomi for emballasjen vår, sier Joe Franses, VP Sustainability at CCEP.

– Vi er glade for at samarbeidet med CCEP styrkes ytterligere, og for å bidra til at de beveger seg videre mot sitt mål om å skape enda mer bærekraftig emballasje. Dette vil hjelpe oss til å ferdigstille byggingen av vår første kommersielle fabrikk raskere, skalere opp innovativ teknologi som gjør det mulig å gjenvinne plast som tidligere var vanskelig å gjenbruke, sier Josse Kunst, Chief Commercial Officer i CuRe Technology.

Norge panteverdensmestere

– Dette er gode nyheter for Coca-Cola sin virksomhet i Norge. Vi er verdensledende på innsamling av drikkevareemballasje gjennom det norske pantesystemet, og jobber målrettet mot en sirkulær økonomi for drikkevaremballasje, sier Per Hynne, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Europacific Partners Norge.

Kilde: Pressemelding fra Coca-Cola

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109