23948sdkhjf

Vikersund-bakken får plast

Vikersund Hoppanlegg er Nord-Europas eneste skiflyvningsbakke. Nå skal K105-bakken få plastbelegg slik at det skal bli mulig å hoppe også på sommerstid i Vikersund.

Tidligere skihopper Per Bergerud er daglig leder i Vikersund Hoppanlegg, og han sier til Bygdeposten at prosjektet med å plastbelegge den mindre bakken – ikke skiflyvningsbakken – og få strøm har en ramme på 25 millioner kroner pluss moms.

Mye dugnad

Det meste av jobben skal foregå på dugnad.

- Vi starte ropp til høsten, og prosjektet skal være ferdig før neste sommer. Da kan vi invitere til sommerhopprenn, sier Bergerud til lokalavisa.

Hoppanlegget har fått tilsagn om spillemidler til å plastbelegge bakken.

Bergerud sier videre at det handler om å opprettholde anlegget som et moderne hoppanlegg, og si å henseende er plast viktig.

Ikke plast i den store bakken

Han legger til at det ikke er planlagt å legge plast i selve skiflyvningsbakken på nåværende tidspunkt, men innrømmer at det er en drøm. Hva det vil koste har han ingen formening om.

I tillegg til å plastlegge K105-bakken, skal hele anlegget, som inkluderer haller, kontorer og alt annet som bruker strøm, få en oppgradering i forhold til å få etablert et stort solcelleanlegg. Vikersund Hoppanlegg bruker i dag om lag 900.000 kilowatttimer årlig, skriver Bygdeposten videre.

Kilde: Bygdeposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078