23948sdkhjf

Industriovn-bedrift lager Norges største pyrolysereaktor

Den 25 meter lange reaktoren kan brukes til å behandle biologiske rester for å få bukt med problemer som mikroplast og miljøgifter.

For å klare å produsere den 25 meter lange porylysereaktoren har C. H. Evensen Industriovner i Fredrikstad økt bemanningen fra 40 til 50 ansatte det siste året.

Nå er man i ferd med å avslutte arbeidet med reaktoren, skriver Fredriksstad Blad (FB).

Ferdig i mai

– Den skal stå ferdig i mai, og vil kunne prosessere fem tonn biomasse i timen, forteller daglig leder Henrik Wulff til avisa.

Reaktoren i Fredrikstad er designet for å produsere biokarbon til blant annet metallurgisk industri. Pyrolysen kan brukes til å behandle biologiske rester for å få bukt med problemer som mikroplast og miljøgifter.

Flere hoder: For å få ferdig pyrolysereaktoren til riktig tid har bedriften ansatt 10 nye medarbeidere. Illustrasjonsfoto: C. H. Evensen Industriovner

– Den skal stå ferdig i mai, og vil kunne prosessere fem tonn biomasse i timen, forteller daglig leder Henrik Wulff. Han forklarer at en pyrolysereaktor gjør om organisk stoff til syntetisk, brennbar gass og biokull, og at han har stor tro på at dette kan bli et viktig marked for bedriften i framtiden. Et anlegg koster 100 millioner kroner, men han opplever likevel stor interesse for en slik løsning over hele verden.

Ser lyst på framtiden

- Det positive er at vi kan produsere reaktoren i den størrelsen kunden ønsker, legger han til, og kaller dette en milepæl for bedriften på Lisleby.

Wulff ser lyst på framtiden til bedriften, som for tiden har en ordreserve på 170 millioner.

 

Kilde: Fredriksstad Blad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078