23948sdkhjf

Resqunit og Sig Hansen med vellykket produktdemo – lanserer produktet globalt

Resqunit gjennomførte torsdag 20. april en vellykket produktdemo under «One Ocean Week» i Bergen. Demoen ble gjort av storaksjonær og verdens mest kjente fisker og kaptein, Sig Hansen.

– Vi er svært stolte og fornøyde med å ha gjennomført denne eksklusive produktdemoen av vårt nye produkt som nå lanseres i flere land. Kampen mot spøkelsesfiske har pågått i lang tid, men med dette produktet kan vi nå begynne å se enden. Vår løsning bidrar til å redusere et enormt globalt miljøproblem som koster samfunnet og fiskerinæringen milliarder hvert eneste år. Nå skal vi gi full gass globalt, sier administrerende direktør i Resqunit, Helge Trettø Olsen.

Til kamp mot spøkelsesfiske

Resqunit er et Sandnesbasert selskap dedikert til et renere hav og å bekjempe et av de største problemene til havs; spøkelsesfiske. Ved å utvikle verdens første preventive løsning for å unngå tap av fiskeutstyr i sjøen, viser Resqunit vei for å bekjempe spøkelsesfiske og for å fremheve viktigheten av bærekraftig fiskepraksis. Dette gjøres gjennom et flyteelement knyttet til teinen som flyter til overflaten etter en gitt tid i vannet. Det skjer ved hjelp av en automatisk utløsningsmekanisme.

Storaksjonæren og TV-stjernen Sig Hansen, kjent fra «Deadliest Catch» gjennomførte selve demoen.

– Jeg har ikke tall på hvor mange teiner jeg har mistet til havs. Resqunits løsning er noe man skriker etter i fiskerinæringen, og er et stort steg i riktig retning. Vi er nødt til å redusere tapte teiner, og jobbe for mer bærekraftige løsninger.

Begeistret

Leder for Noregs Miljøvernforbund, Ruben Oddekalv, uttrykker stor begeistring, og sier følgende om Resqunit og deres produkt:

– Dette er på mange måter det beste jeg har opplevd under One Ocean Week i Bergen. Dette var høydaren, og noe jeg kan stille meg bak.

Resqunit er etter den vellykkede produktdemoen klare for å lansere produktet sitt i ulike markeder, inkludert Norden, Canada, USA, Portugal og Spania, og er ivrige etter å samarbeide med fiskere, myndigheter og andre interessenter.

Kilde: Pressemelding fra Resqunit

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094