23948sdkhjf

Diplom-Is har tatt plastløftet

Diplom-Is skal ha 100 prosent resirkulerbar emballasje innen 2025, og ved å signere plastløftet forplikter vi oss til å bidra til en mer sirkulær plastøkonomi, og motiverer oss selv til å nå målet vårt innen 2025.

Iskrem som produkt stiller høye krav til omgivelsene i form av temperatur og emballasje.

For å bevare smak, lukt og konsistens lengst mulig, må emballasjen være av høy kvalitet. Vi skal ha 100prosent resirkulerbar emballasje, som skal levere like godt på kravene for å sikre kvaliteten på iskremen samtidig som den ivaretar miljøet.

Komplekst arbeid

- Krav til emballasjens funksjonalitet kombinert med at den skal være resirkulerbar gjør arbeidet komplekst. Men desto mer spennende og motiverende er det når vi sammen finner løsninger som gjør at vi kan levere på plastløftet, og på vårt eget mål om kun resirkulerbar emballasje innen 2025, sier emballasjeutvikler Almantas Dubra.

I 2022 reduserte Diplom Is plastmengden i våre Royal 0,5 l begre med over 40 prosent ved å fjerne plastlaget utenpå boksen og lokket. Et tiltak som reduserer unødvendig bruk av plast i vår produksjon, uten at det forringer kvaliteten på iskremen.

Plastløftet

Plastløftet er etablert av Grønt Punkt Norge og skal hjelpe norske bedrifter til å nå EU sine nye mål for 2025/2030. Plastløftet skal bidra til en mer sirkulær plastøkonomi, der målet er å øke bruken av resirkulert plast, unngå unødvendig bruk av plast og designe for gjenvinning.

Kilde: Pressemelding fra Diplom-Is

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127