23948sdkhjf

Diplom-Is har tatt plastløftet

Diplom-Is skal ha 100 prosent resirkulerbar emballasje innen 2025, og ved å signere plastløftet forplikter vi oss til å bidra til en mer sirkulær plastøkonomi, og motiverer oss selv til å nå målet vårt innen 2025.

Iskrem som produkt stiller høye krav til omgivelsene i form av temperatur og emballasje.

For å bevare smak, lukt og konsistens lengst mulig, må emballasjen være av høy kvalitet. Vi skal ha 100prosent resirkulerbar emballasje, som skal levere like godt på kravene for å sikre kvaliteten på iskremen samtidig som den ivaretar miljøet.

Komplekst arbeid

- Krav til emballasjens funksjonalitet kombinert med at den skal være resirkulerbar gjør arbeidet komplekst. Men desto mer spennende og motiverende er det når vi sammen finner løsninger som gjør at vi kan levere på plastløftet, og på vårt eget mål om kun resirkulerbar emballasje innen 2025, sier emballasjeutvikler Almantas Dubra.

I 2022 reduserte Diplom Is plastmengden i våre Royal 0,5 l begre med over 40 prosent ved å fjerne plastlaget utenpå boksen og lokket. Et tiltak som reduserer unødvendig bruk av plast i vår produksjon, uten at det forringer kvaliteten på iskremen.

Plastløftet

Plastløftet er etablert av Grønt Punkt Norge og skal hjelpe norske bedrifter til å nå EU sine nye mål for 2025/2030. Plastløftet skal bidra til en mer sirkulær plastøkonomi, der målet er å øke bruken av resirkulert plast, unngå unødvendig bruk av plast og designe for gjenvinning.

Kilde: Pressemelding fra Diplom-Is

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Felleskjøpet vil samle inn og gjenvinne 200 tonn storsekker
Siva-prisen 2023: Vinneren har spart miljøet for over 100 tonn engangsplast
– Vi må akselerere utviklingen
Mange er villige til å betale mer for bærekraftige dekk
Bygger eget finsorteringsanlegg for plastemballasje
NIVA bidrar med relevant forskning i forhandlingene mot en global plastavtale
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079