23948sdkhjf

Polykemi lanserer biobaserte materialer denne sommeren

Polykemi presenterer nok et bidrag til å redusere klimaavtrykket og introduserer to høykvalitets biobaserte PP-kvaliteter for sommeren, som skal produseres av massebalansert sertifisert plastråvare.

– Den siste tiden har markedets interesse for biobaserte materialer økt, og derfor lanseres to typer BIO PP-forbindelser basert på massebalansertertifiserte råvarer. Dette er en logisk måte å utvide vår satsing på å tilby våre kunder og prospekter ytterligere materialsmarte alternativer i forsterket PP, som samtidig bidrar til redusert klimapåvirkning, sier salgssjef Mattias Persson.

NATUCOMP-familien

De nye materialene er en del av NATUCOMP-materialfamilien, og er et passende tillegg til Polykemi Groups produktportefølje. Materialene vil bli lansert så snart den pågående ISCC-sertifiseringen er fullført.

 – Det første materialet er NATUCOMP BPPH GF5030HC, som er en høykrystallinsk og glassfiberarmert PP, utviklet for å kunne erstatte PA GF eller PBT GF i mange tilfeller og dermed spare både vekt, kostnader og miljø, forklarer Mattias Persson.

 – Det andre materialet, NATUCOMP BPP EP317R UV, er et utmerket supplement til vårt fleksible COMPLUS PP-konsept for komplekse interiørbruksapplikasjoner, fortsetter Mattias Persson.

I COMPLUS PP-konseptet er det valg mellom flere ulike materialer, både basert på fossilt, resirkulert og snart også biobasert plastråstoff. Materialene har lignende egenskaper og kan derfor brukes i samme form og også endres til et av de andre PP-materialene innenfor konseptet sent i utviklingsprosessen.

– Vi følger samfunnets utvikling mot en mer bærekraftig fremtid og derfor føles det riktig å også kunne tilby høykvalitets biobaserte materialer som om nødvendig kan erstatte sine fossile motstykker, uten at det går på bekostning av verken egenskaper eller funksjon, sier Polykemis utvikling. leder Anette Munch Elmér.

Materialsmarte løsninger reduserer klimapåvirkningen

Denne lanseringen av biobaserte materialer er i tråd med Polykemi Groups vellykkede satsing som de kaller Materialsmart. Konseptet som helhet innebærer at de hjelper sine kunder med å redusere sin klima- og miljøpåvirkning ved å velge materialer som er kostnadseffektive, har lavest mulig klimaavtrykk og er optimale for bruk.

Konseptet er basert på en LCA-studie laget av den fullstendige miljøpåvirkningen av materialene deres, det vil si alle 18 påvirkningskategorier og ikke bare klimapåvirkningen som bare er en av dem. Den tredjepartssertifiserte LCA-studien er også grunnlaget for beregningsverktøyet som selskapet bruker for å levere konkrete og nødvendige data om miljøpåvirkningen av materialene sine til sine kunder, slik at de igjen kan beregne miljøpåvirkningen av sine produserte produkter.

Kilde: Pressemelding fra Polykemi

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078